felvi.hu


Az E-felvételi folyamata


Automatikus navigálás, figyelmeztetések, hibaüzenetek, e-mailek és számos más funkció áll rendelkezésére a jelentkezőnek, amikor online módon nyújtja be felvételi kérelmét. A rendszer kidolgozásának köszönhetően a jelentkező úgy érezheti, nem feledkezhet meg semmiről, hiszen minden folyamat elektronikusan történik.

1) Belépés Ügyfélkapus hitelesítéssel
Honlapunk Belépés/regisztráció vagy E-felvételi gombjára kattintva a rendszer felajánlja az Ügyfélkapuval történő bejelentkezés lehetőségét. (Ügyfélkapu-hozzáférést itt lehet igényelni.) Az E-felvételi használatához nem szükséges regisztrálni a Felvi.hu-n és be sem kell lépni a Felvire, tehát a belépés-panel tetején megjelenő szövegmezőket nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni.

A Belépés Ügyfélkapuval gombra kattintva a rendszer automatikusan átirányítja a felhasználót az Azonosítási Szolgáltatások oldalra, ahol az Ügyfélkapu-regisztrációkor kapott adatokkal megtörténik az azonosítás - azaz itt kell belépni az Ügyfélkapuhoz tartozó felhasználónevünkkel és jelszavunkkal.

A rendszer ezt követően automatikusan visszairányítja a felhasználót a Felvire, ahol az E-felvételi szolgáltatsra kattintva be lehet lépni a felületre.

2) Felhasználási feltételek elfogadása
A legelső alkalommal a felhasználónak átolvasás után jóvá kell hagynia a Felhasználási feltételeket és megadnia az e-mail címét, ahova az E-felvételi használatához szükséges biztonsági kódot tudjuk küldeni (ezért kiemelten érdemes figyelni, hogy élő e-mail címet adjunk meg, azt pontosan gépeljük be).

3) Biztonsági kód kiküldése
Amint megérkezik a biztonsági kód, máris használható az E-felvételi. Fontos megőrizni az első alkalommal kapott biztonsági kódot, mert arra a későbbi belépéseknél is szükség lesz!

4) Jelentkezés kitöltése
A E-felvételiben a jelentkezők a különböző adatcsoportokban megfelelő menüpontokban rögzíthetik a személyes adataikat, a választott jelentkezési helyeiket és a (már meglévő) eredményeiket. Ezt követően fel kell tölteniük a szükséges és már rendelkezésükre álló dokumentumokat, illetve be kell fizetniük az esetleges kiegészítő eljárási díjat.

5) Hitelesítés
A jelentkezés a hitelesítéssel zárul (e nélkül a jelentkezés érvénytelen).