2024. szeptemberben induló képzések
Felsőoktatási felvételi tájékoztató

A kiegészítő eljárási díj befizetése

A kiegészítő eljárási díjat egy összegben kell befizetni az alábbi fizetési módok valamelyikével:

  • bankkártyával, az E-felvételiből elérhető online felületen, vagy
  • banki átutalással.
A befizetés, vagyis a tranzakció indításának határideje: 2024. február 15. (éjfél).

A Fizetési tranzakció indítása gombra kattintva jut el a fizetési portálra. Itt kell megadni a számlázási címet, és itt látható a rendszer által automatikusan kiszámolt fizetendő összeg, valamint a megvalósult és könyvelt befizetések jóváírása is.

Bankkártyával történő sikeres fizetés esetén a jóváírás perceken belül megtörténik, és a fizetési portálon látható lesz a tranzakció eredménye.

Fizetés folyószámláról történő banki átutalással

Folyószámláról történő átutalás esetén nem szükséges, hogy a folyószámla a saját nevén legyen, ugyanis az azonosítás az átutaláskor a közlemény rovatban feltüntetett utalási azonosító szám alapján történik.

A banki átutalás első lépéseként az E-felvételi Fizetés menüpontjában, a Fizetési tranzakció indítása gombra kattintva elérhető fizetési portálon keresztül kell beállítani a választott fizetési módot, illetve meg kell adni a számla kiállításához szükséges adatokat. Ezt követően érhető el és tölthető le az átutalási adatokat tartalmazó dokumentum (pdf), amelyben olvasható a fizetendő összeg, a számlaszám, továbbá az az egyedi utalási azonosító, amelyet a közlemény rovatban kell megadnia (csak azt).

Kérjük, hogy az átutalással kapcsolatban – akár netbankon keresztül, akár személyesen bankfiókban történik – csak ezen dokumentum birtokában intézkedjen!

Banki utalással történő fizetés esetén a sikeres utalás visszajelzése 3-4 munkanapot is igénybe vehet. Amennyiben az utalást követő 4. munkanapig nem érkezik meg a befizetésről a visszaigazolás, az alábbi e-mail címen tudja jelezni: utalas@oh.gov.hu

Utalási azonosító hiányában, illetve hibás vagy nem megfelelő közleménnyel indított átutalás esetén a befizetett összeg nem lesz automatikusan beazonosítható. Ez azt is eredményezheti, hogy a befizetését nem tudják jóváírni, így az érintett jelentkezési helyei kizárásra kerülhetnek. Ez esetben a kiegészítő díj banki átutalással történő megfizetését igazolnia kell. A befizetést igazoló dokumentummásolatot (pl. az átutalási bizonylat másolata, netbankon keresztül történő átutalás esetében a sikeres átutalást követően nyomtatható/menthető igazolás, folyószámla-kivonat másolata) az e-ügyintézés keretében kell feltöltenie az E-felvételi felületére.

Külföldről történő átutalás esetén – ha a fizetés nem forintban történik – figyelnie kell arra, hogy a befizetés összege napi árfolyamon forintra átszámítva, az utalásnál felszámított kezelési költség levonásával csökkentve is fedezze a jelentkezés díját. Az ehhez szükséges további adatokat (IBAN szám és SWIFT/BIC kód) szintén a fent említett, az utalási adatok tartalmazó dokumentumban találhatja.