2024. szeptemberben induló képzések
Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Azonosítás az Ügyfélkapuval

A jelentkezés benyújtásához Ügyfélkapu regisztráció szükséges, és az E-felvételi felületére is csak az Ügyfélkapun keresztül lehet belépni:

  1. a Felvi.hu-n az E-felvételi menüpontban válassza ki a megfelelő eljárást,
  2. a megjelenő Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatáson keresztül lépjen be az Ügyfélkapu felhasználónevével és jelszavával,
  3. sikeres belépést követően megnyílik az E-felvételi, ahol adja meg a rendszer használatához szükséges biztonsági kódját.

A személyes adatait és a lakcímét a rendszer az Ügyfélkapun keresztül történt azonosításnak köszönhetően automatikusan átveszi a központi nyilvántartásból, tehát ezeket az adatokat az E-felvételi felületén nem tudja módosítani.

Ha az ellenőrzés során helytelen személyes és lakcím adatokat lát, akkor ezek javításáról kormányablakban, okmányirodában tud intézkedni.

Ha még nincs Ügyfélkapuja

Ha még nem rendelkezik Ügyfélkapu belépési adatokkal, a regisztrációt elektronikusan vagy személyesen kezdeményezheti. Az elektronikus regisztráció kétféleképpen végezhető el:

  • E-személyi igazolvánnyal: ha rendelkezik új típusú, 2016-ban vagy ezt követően kiállított személyazonosító igazolvánnyal és az igényléskor, egy külön borítékban kapott kódkártyával.
  • Arcképes Azonosítás igénybevételével: ilyenkor az ügyintézésre videóhívásban kerül sor, a bemutatott okmányon szereplő adatok és az arckép megfelelő mértékű egyezése esetén. Az Arcképes Azonosítás szolgáltatás első használatakor kerül sor a regisztrációra, ügyintézői közreműködéssel. A sikeres regisztrációt követően az Arcképes Azonosítás már ügyintéző közreműködése és személyes megjelenés nélkül használható.

Ügyfélkapu regisztrációt létrehozni személyesen bármelyik okmányirodában, kormányablakban, az adóhatóság kiemelt ügyfélszolgálatain vagy külföldi tartózkodás esetén az adott országban található magyar nagykövetségen vagy konzulátuson lehet. Erről bővebb információt itt talál:

(A linkekre kattintva kilép a hivatalos Tájékoztatóból).