2024. szeptemberben induló képzések
Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Intézmények által kért dokumentumok

A felsőoktatási intézmények meghatározhatnak más, a jelentkezéshez csatolandó szükséges dokumentumokat is. Ezeket az intézményi meghirdetések oldalain teszik közzé, és itt jelzik azt is, ha valamelyik dokumentum feltöltése kötelező (felvétel feltétele).

Az intézményi pontok igazolásához szükséges dokumentumok szintén a meghirdetett képzések oldalain nézhetők meg, ezekről további tájékoztatás az érintett egyetemtől, főiskolától kérhető.

Nyelvvizsga

Amennyiben a nyelvvizsgák közhiteles nyilvántartása és a benyújtott dokumentumok között adateltérés mutatkozik, az Oktatási Hivatal Köznevelés Akkreditációs és Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztályához fordulhat segítségért az info.nyak@oh.gov.hu e-mail címen.

A Hivatal csak a 2000. január 1-je után letett államilag elismert nyelvvizsgákról rendelkezik közhiteles nyilvántartással, az adateltérések vizsgálata, továbbá nyelvvizsgához kapcsolódó bármilyen igazolás kiadása kizárólag a 2000. január 1-jét követően letett államilag elismert nyelvvizsgák tekintetében lehetséges.