2024. szeptemberben induló képzések
Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Felsőoktatási szakképzés igazolása

A felsőoktatási szakképzés a felsőoktatási intézmények által hallgatói jogviszony keretében folytatott képzés, elvégzését oklevél tanúsítja. A felsőoktatási szakképzéseket a felsőoktatási intézmények 2013 szeptemberében indították először, tehát nem azonos az ún. felsőfokú szakképzéssel.

A felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevelet nem kell feltölteni, mivel ezeket az adatokat a Hivatal elektronikus úton veszi át a felsőoktatás információs rendszeréből, legkésőbb a ponthatár megállapítása előtt két nappal.

Ha a felvételi eljárás ideje alatt (a tavaszi félévben) szerzi meg a felvételhez szükséges felsőoktatási szakképzés oklevelét és erről a felsőoktatási intézmény oklevél-igazolást állít ki, azt legkésőbb 2024. július 10-ig kell feltölteni. Ez igazolja, hogy teljesítette a záróvizsgáit, vagyis az oklevél kiállítása folyamatban van. Az oklevél-igazolás csak akkor fogadható el, amennyiben azt a záróvizsga napjától számított legfeljebb harminc napon belül állították ki.

A külföldön szerzett oklevelek, bizonyítványok elismerésével kapcsolatban az oktatas.hu Képesítések elismerése menüpontjában tájékozódhat. (A linkre kattintva kilép a hivatalos Tájékoztatóból.)