2024. szeptemberben induló képzések
Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Dokumentumok

A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumokat (bizonyítványok, igazolások stb.) az E-felvételi rendszerében kell feltölteni az alábbiak szerint:

  • a már rendelkezésre álló dokumentumokat 2024. február 15-ig,
  • az ezt követően szerzetteket pedig legkésőbb 2024. július 10-ig.

Utóbbit az adott évben külföldön érettségiző, valamint oklevelet szerző jelentkezők legkésőbb 2024. július 16-ig tehetik meg.

A külföldi középfokú vagy felsőfokú végzettséget igazoló dokumentumokról »

Az E-felvételi Dokumentumok menüpontja alatti táblázatokban látható, hogy a választott szakokon milyen iratok feltöltésére van szükség.

A pontszámítási szabályok is befolyásolják, hogy egy-egy formailag megfelelően benyújtott dokumentumot figyelembe vesznek-e, számolnak-e belőle pontot/többletpontot/intézményi pontot az eljárás során. Fontos tehát az ügyintézési időszakban figyelemmel kísérni azok feldolgozását, elbírálását.

A feltöltéssel kapcsolatos tudnivalók itt olvashatók »
A benyújtandó dokumentumok hiánypótlásáról »

 

NEM kell feltölteni az alábbi dokumentumokat, mert ezek az eredmények automatikusan érkeznek közhiteles nyilvántartásból:

  • a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványt és érettségi tanúsítványt,
  • a 2006. február 1. után szerzett magyar felsőfokú végzettséget igazoló vagy felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevelet (kivéve a 2006. február 1. után szerzett tanító oklevelet, ha idegennyelvi műveltségi területen végzett, illetve azokat az okleveleket, ahol a képzést és a záróvizsgát idegen nyelven teljesítette),
  • a Magyarországon megszerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványokat.

Kötelezően feltöltendő dokumentumok:

Elsősorban a végzettségeket és eredményeket igazoló okiratok:

A pontszámításhoz szükséges fontos dokumentumok lehetnek: