felvi.hu


Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2022. februárban induló képzések

2021.10.15

Üdvözöljük a Felsőoktatási felvételi tájékoztató oldalain!

A 2022 februárjában induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatója (továbbiakban: Tájékoztató) 2021. október 15-én jelent meg, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Oktatási Hivatal (OH) jóváhagyásával, mint hivatalos közlemény.

A Tájékoztató egységes szerkezetben tartalmazza azokat az információkat, amelyek a 2022. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban való érvényes jelentkezéshez szükségesek.

Felhívjuk figyelmét, hogy a más kiadványokban, hirdetményekben található – esetleg téves – információk alapján történő jelentkezés akár érvénytelen is lehet!

Ezeken az oldalakon a jelentkezés és a pontszámítás szabályait, tudnivalóit ismertetjük. A felsőoktatási intézmények által meghirdetett alapképzési (A), osztatlan képzési (O), felsőoktatási szakképzési (F) és mesterképzési (M) lehetőségekről az Egyetemek, főiskolák menüpontban tájékozódhat, ahol – az általános követelményeken kívül – az adott szakon előírt egyéb követelményeket, feltételeket is olvashatja.

Egyetemek, főiskolák » Szakkereső »

 

A Szakkereső segítségével megtalálja, melyik intézményben indul a kiválasztott szak, a Szakleírások menüpontban pedig a képzési és kimeneti követelmények információi, valamint a végzettek elhelyezkedési adatai is böngészhetők. A Tanárképzés-választó alkalmazással abban segítünk, hogy az ezek iránt érdeklődők – az előképzettségük függvényében – ki tudják választani a számukra elérhető tanárszakot.

A felvi.hu E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolíthatja a felvételi jelentkezést, és nyomon követheti az eljárás folyamatát.

Sikeres felvételit kívánunk!