felvi.hu


1.6.1. A kiegészítő eljárási díj összege

2021.12.23

A felvételi eljárásban három képzés megjelölésére díjmentesen van lehetőség. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Amennyiben ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formáját is megjelöli – azaz megegyezik az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési hely és nyelv, csak a finanszírozási forma tér el –, akkor ezt ugyan két sorban kell feltüntetni a jelentkezéskor, ám a kiegészítő eljárási díj szempontjából ez egy jelentkezési helynek minősül. Így a díjmentes három képzés esetén legfeljebb 6 jelentkezési hely megjelölésére van lehetőség: egy képzésnek az állami ösztöndíjas és az önköltséges formáira (úgy, hogy emellett az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési hely és nyelv megegyezik). Természetesen az egymáshoz tartozó állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseknek nem feltétlenül kell követniük egymást a jelentkező által a jelentkezéskor felállított sorrendben!

Az esetleges kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje a felvételi jelentkezési határidő, vagyis 2022. február 15.

Ha a jelentkező a kiegészítő eljárási díjat részben vagy egyáltalán nem egyenlíti ki, úgy a tartozás összegének megfelelő számú jelentkezési helye (a 2022. február 15-i állapot szerint) kizárásra kerül. A jelentkezési helyek közül a kizárás a legkevésbé preferált (az utolsó helyen megjelölt) jelentkezési hellyel kezdődik és a tartozás összegének megfelelő számban történik.