felvi.hu


2.4.5.5. Országos Művészeti Tanulmányi Verseny eredménye

2020.10.15

A művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói számára szervezett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett és anyagilag támogatott Országos Művészeti Tanulmányi Versenyeken egyéni versenyzőként elért 1–3. helyezésért, legfeljebb egy eredményért 20 többletpont jár. A nem egyéni versenyzőként szerzett eredmények nem fogadhatók el.

Alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett versenyek eredménye nem fogadható el.

Ilyen többletpont az agrár, az államtudományi, a bölcsészettudomány, a gazdaságtudományok, az informatika, a jogi, a műszaki, a pedagógusképzés, a sporttudomány (kivéve edző alapképzési szak), a társadalomtudomány és a természettudomány képzési területekbe tartozó alapképzési szakokon és osztatlan mesterképzéseken jár (1. sz. táblázat).

Többletpont azokon a művészeti tanulmányi versenyeken elért eredményekért jár, amely versenyeket a 2006/2007. tanév és az azt követő tanévek rendjéről szóló miniszteri rendeletek felsoroltak. A 9. sz. táblázatban található meg, hogy mely Országos Művészeti Tanulmányi Versenyen elért eredmények fogadhatók el.

Az Országos Művészeti Tanulmányi Versenyen elért eredményt igazoló dokumentumok tartalmi és formai követelményeiről A többletpontokat igazoló dokumentumok c. fejezetben talál információkat. Kérjük, feltétlenül olvassa át ezeket!