felvi.hu


1.6.2.3. A befizetés jóváírása

2020.10.15

Bankkártyával történő sikeres fizetés esetén a jóváírás perceken belül megtörténik, és az E-felvételi felületén a Fizetés menüpontban látható is a sikeres befizetés eredménye.

Átutalás esetében hosszabb ideig tart a jóváírás folyamata, akár több hét is eltelhet az átutalás megtörténte és a felületen is látható jóváírása között. A befizetés határidején nem a jóváírás dátumát kell érteni, hanem a tranzakció elindításának dátumát. Fentiek értelmében tehát a felvételi kérelem hitelesítésének megkezdéséhez nem kell megvárni, hogy a legkésőbb a jelentkezési határidőig (2020. november 15.) megtörtént átutalás jóváírása látható legyen az E-felvételi felületén is, azt attól függetlenül legkésőbb 2020. november 20-ig meg kell tennie az érvényes jelentkezés érdekében (a hitelesítésről l. A hitelesítés c. fejezetet)!

Figyelem! Ne használjon belföldi postautalványt (ún. „rózsaszín csekket"), mert a felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítő díjának befizetését (technikai okokból) ilyen módon nem lehet elfogadni!