felvi.hu


1.6.2.1. Fizetés folyószámláról történő banki átutalással

2020.10.15

Folyószámláról történő átutalás esetén nem szükséges, hogy a folyószámla a jelentkező nevén legyen, ugyanis az azonosítás minden esetben az átutaláskor a közlemény rovatban feltüntetett felvételi azonosító szám alapján történik. Az átutalás a folyószámlát vezető bank bármely fiókjában, vagy netbank segítségével egyszerűen és gyorsan elintézhető.

Átutaláskor az alábbi adatokat kell megadni:

Kedvezményezett neve: Oktatási Hivatal
Kedvezményezett számlaszáma: 10032000-00282637-00000000
Átutalás összege: (az átutalás összegét az E-felvételi felületen a Fizetés menüpontban láthatja)

Közlemény: itt kizárólag a 12 jegyű felvételi azonosító számot kell feltüntetni!

Amennyiben egy folyószámláról több jelentkező kiegészítő eljárási díját kívánják átutalni, minden utalás külön tranzakcióban történjen – kizárólag a jelentkező felvételi azonosító számának feltüntetésével!

Figyelem! Felvételi azonosító szám hiányában a befizetett összeg nem beazonosítható. Ez azt is eredményezheti, hogy a befizetést nem tudják jóváírni a jelentkező számára, így az érintett jelentkezési helyei kizárásra kerülhetnek. A sikeres átutalásról szóló bizonylat másolatát a felsőoktatási felvételi jelentkezés érvényességéhez az E-felvételi felületén fel kell tölteni, vagy másolatát az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre meg kell küldeni.

Külföldről történő átutalás esetén – ha a fizetés nem forintban történik – figyelni kell arra, hogy a befizetés összege napi árfolyamon forintra átszámítva, az utalásnál felszámított kezelési költség levonásával csökkentve is fedezze a jelentkezés díját.

Külföldről történő átutalás esetén az alábbi adatokra is szükség lehet:

A kedvezményezett neve: Oktatási Hivatal, 1055 Budapest, Szalay u. 10-14., Hungary
A kedvezményezett bankja: Magyar Államkincstár
A bank címe: 1054 Budapest, Hold utca 4.

Ha az ügyfél SEPA-képes bankból utal az Európai Unión belülről, az alábbi adatokat kell megadni (ez az utalási mód olcsóbb):


Ha az ügyfél nem SEPA-képes bankból utal (bármilyen devizanem, bármilyen bank, bármilyen ország esetében), az alábbi adatokat kell megadni: