felvi.hu


3.3. A többletpontokat igazoló dokumentumok

2019.12.19

A felsőoktatási felvételi kormányrendeletben meghatározott, továbbá – mesterképzések esetén – a felsőoktatási intézmények által meghatározott többletpontokat csak abban az esetben kapja meg a jelentkező, ha megfelel a többletpontot érő jogcím meghatározott feltételeinek, illetve legkésőbb a dokumentumpótlás végső határidejéig megfelelő dokumentummásolattal igazolja is a jogosultságot.

Figyelem! A többletpontokat igazoló dokumentummásolatok benyújtása nem kötelező. Ezek hiánya vagy nem megfelelő benyújtása azonban azt eredményezi, hogy a jelentkező nem kapja meg az ezen a jogcímen járó többletpontokat. Erre vonatkozóan az Oktatási Hivatal hiánypótlási felszólítást – a magyarországi nyelvvizsga-bizonyítványok kivételével – nem küld, a jelentkező felelőssége ezek határidőben történő feltöltése!

Figyelem! A jelentkezés időszakában már meglévő dokumentumokat a jelentkező köteles a jelentkezésével egyidejűleg feltölteni az E-felvételi felületére, legkésőbb 2020. február 15-ig! Azokat, amelyeket ezt követően kap kézhez, legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatja.