felvi.hu


3.1.1. Érettségi bizonyítvány

2019.12.19

Az érettségi bizonyítvány (és az abban szereplő eredmények) megléte alapvető feltétele az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre és felsőoktatási szakképzésre való felvételnek. Az érettségi vizsgaeredményekre a felvételi pontok számításánál is szükség van, mind az érettségi pontok, mind a tanulmányi pontok és az emelt szintű érettségiért járó többletpontok vonatkozásában. Az érettségi vizsgaeredmények nem évülnek el, időkorlát nélkül figyelembe vehetők a felsőoktatási felvételi eljárásban.

Nem kell beküldeni

Be kell küldeni

 

Ha a jelentkező magyar rendszerű érettségi bizonyítványát 2006. január 1. előtt bocsátották ki, és az elveszett vagy megsemmisült, érettségi bizonyítvány másodlattal tudja igazolni eredményeit. Igazolás, anyakönyvi vagy törzslapkivonat nem fogadható el. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet (a továbbiakban: vizsgaszabályzat) alapján a másodlat alapvető követelménye, hogy az eredeti érettségi bizonyítvánnyal tartalmilag teljes mértékben megegyezzen.

Az érettségi bizonyítvány/tanúsítvány másodlatok kötelező elemei különösen


Az eredeti bizonyítványon található minden adat és bejegyzés mellett a másodlaton szerepelnie kell egy másodlati záradék résznek is a következő nyilatkozattal és adatokkal: