felvi.hu


Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni

2020.11.09

Legkésőbb 2020. november 15-én éjfélig jelentkezhetnek azok, akik a februárban induló felsőoktatási képzések valamelyikén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A felvételizőknek eddig a határidőig kell végezniük a személyes és kötelező adataik rögzítésével, a kiválasztott szakok megjelölésével és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltésével az E-felvételiben.

A meghirdetett képzések az Egyetemek, főiskolák vagy a Szakkereső segítségével böngészhetők. A felvételi tudnivalókat a Felvételi tájékoztató foglalja össze.

A jelentkezési kérelmet az E-felvételi felületén kell kitölteni, amelyhez első lépésként regisztrálni kell a Felvin.

A jelentkező egyéni döntése, hogy pontszámítását milyen eredmények alapján kezdeményezi, ezért figyelnie kell arra, hogy minden olyan dokumentumot benyújtson, amely alapján pontot szeretne számíttatni. A jelentkezési határidőig rendelkezésre nem álló dokumentumok benyújtásának határideje 2021. január 11.

Aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet – maximum hatot – jelöl meg, annak szintén november 15-én éjfélig kell befizetnie a megjelölt további jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

Hitelesítés: november 20-ig

A jelentkezéseket hitelesíteni is kell: Ügyfélkapuval (ez az egyszerűbb és gyorsabb megoldás) vagy az E-felvételi felületről kinyomtatott, aláírt és az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre elküldött hitelesítő adatlappal. (Hitelesítés hiányában a jelentkezés érvénytelennek számít!) Erre a jelentkezési határidő után öt nap áll rendelkezésre: legkésőbb 2020. november 20-ig tehetik meg a felvételizők.

A 2021. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban az nyerhet felvételt, aki érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy jelentkezési helyre, és rendelkezik a továbbtanuláshoz szükséges végzettséggel, továbbá felvételi pontjainak száma eléri az adott képzésen meghatározott ponthatárt, és megfelel az adott szakon előírt egyéb feltételeknek (pl. egyéb előírt szakképesítés vagy szakképzettség megléte, alkalmassági vizsga teljesítése).