felvi.hu


Pótfelvételi a Pécsiközgázon, újratervezés indul! (x)

2020.07.31

Elérkezett az egyetemi és főiskolai pótfelvételik időszaka, ami igen nagy kihívás azok számára, akik nem jelentkeztek, vagy egyetlen általuk megjelölt szakra sem nyertek felvételt a normál felvételi eljárásban. A Pécsiközgáz felvételivel foglalkozó munkatársai segítségével összeállítottuk, hogy miket érdemes ilyenkor mérlegelni a döntés során. Egy biztos: mindenképp érdemes élni ezzel a lehetőséggel, hiszen a felvételiző ilyenkor már látja, hogy milyen lehetőségei vannak, illetve hogy mi az, amin elcsúszhatott a korábbi jelentkezés.

Azok, akik most szerezték meg felsőoktatási szakképzés keretében oklevelüket, de korábban bizonytalanok voltak, és nem jelentkeztek alapképzésre, azonban mégis szeretnének piacképes diplomát szerezni meglévő képzettségük mellé, a pótfelvételi remek alkalmat jelenthet. Hiszen egy diplomával versenyképesebb fizetés érhető el, valamint az sem elhanyagolható, hogy az alapképzés idejét is csökkenthetik tárgyelfogadtatással, ezáltal olcsóbbá válhat a képzés. Valamint arra is lehetőségük van, hogy elnyerjék a 100.000 forintos rektori ösztöndíjat.

A jelenlegi, kivételes helyzet azok számára is tökéletes alkalmat biztosít a pótfelvételi során, akik a nyelvvizsga moratórium következtében most szerezték meg alapképzéses diplomájukat. Őket is arra biztatjuk, hogy tanuljanak tovább, ne érjék be kevesebbel és szerezzenek mesterdiplomát, hiszen ezáltal rengeteg előnyhöz juthatnak a munkaerőpiacon. A Diplomás Pályakövető Rendszer kutatásból világosan kivehető, hogy azon Pécsiközgázos hallgatók, akik nem csak alap, hanem mesterdiplomával is rendelkeznek, átlagban 70 ezer forinttal magasabb fizetési elvárással indulhatnak a munkaerőpiacon.

Mindemellett a mesterképzésen való továbbtanulás arra is lehetőséget biztosít, hogy kiteljesítsék egyetemista éveiket, és egy olyan megbízható kapcsolati hálót építsenek ki, amely a későbbiekben is előnyöket jelenthet.

“Nem csak versenyképes diplomákat kaptam a Pécsiközgáztól, hanem felejthetetlen élményeket és életre szóló barátságokat is. És nem utolsó sorban egy párját ritkító kapcsolati hálót a Kar összetartó közösségének, családias jellegének köszönhetően.” - mondta Sánta Viktor, 2016-ban végzett hallgatónk, aki előbb a gazdálkodási és menedzsment alapképzés, majd vezetés és szervezés mesterképzésünket végezte el, majd ezt követően helyezkedett el egy budapesti nagyvállalatnál.

Természetesen ez még mindig nem minden! Ha kíváncsi vagy, miért érdemes a Pécsiközgázt választani, akkor látogass el az oldalukra és olvasd el saját magad!

(X)