felvi.hu


Kerülj képbe! Ismerd meg a PTE-BTK-t!

2022.01.17

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara évek óta a magyar felsőoktatás élvonalába tartozik. 2021-ben mi voltunk a legjobb vidéki bölcsészkar, de idén sincs okunk szerénykedni: az oktatói kiválóság és a tanárképzés tekintetében továbbra is az élen állunk. Kerülj képbe, és ismerd meg a PTE BTK-t!

Büszkék vagyunk arra, hogy a HVG és a Figyelő mértékadó rangsoraiban Karunk évek óta az élbolyban szerepel – legyen szó az oktatói vagy hallgatói kiválóságról, a képzés színvonaláról vagy a tanulmányi versenyeken elért eredményekről. Büszkék vagyunk arra is, hogy a Dunántúl első egyetlen bölcsészkarán 22 bölcsészettudományi, 9 társadalomtudományi alapszak és 16 tanárszak várja a leendő hallgatókat. Az elmúlt 30 évben számos új képzés indult, és ma már nem kérdés, hogy a nálunk megszerzett tudás és diploma piacképes.

A bölcsészkar a PTE legnagyobb hallgatói létszámú kara, a közel 5000 #pécsibölcsész mégis egy közösséget alkot. 300 képzésünkön sokszínű tudást kínálunk, és több mint 70 éve vagyunk jelen a hazai tanárképzésben. Hidd el, a tanárság menő, ha nem csupán naprakész tudással, de kreatív módszerekkel érkezel az órára.

Tudtad, hogy itthon is nemzetközi környezetben tanulhatsz? Nálunk 26 nemzetközi képzésen és 7 nyelven (angol, német, orosz, lengyel, francia, olasz, spanyol) folyik oktatás. 2021 szeptemberében a világ több mint 80 országából érkeztek hallgatók az Ifjúság úti campusra.

Ezeken kívül tehetséggondozási programokkal, hazai és nemzetközi ösztöndíjakkal, támogató közösségekkel, valamint mentorprogramokkal várunk. És hogy milyen a pécsi bölcsészélet? Színes, pörgő, élményekkel teli. Hétfőnként vár az ország legrégebbi egyetemi klubja, a Hallgatói Önkormányzat fenntartásában működő Szenes Klub.

Ne habozz, kerülj képbe, és válaszd a pécsi bölcsészkart!

(Fizetett tartalom)