felvi.hu


A PPKE idén is a legjobbak között

2022.01.10

Válassz bennünket, legyél te is pázmányos!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is február 15-ig adhatják be jelentkezésüket azok a középiskolai diákok, akik felsőfokú intézményekben szeretnék folytatni a tanulmányaikat. De vajon milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a döntés előtt? A megszerezhető tudás, a közösségi élet vagy a tudományos értékű munka lehetősége a legfontosabb? A Pázmány Péter Katolikus Egyetem kínálatát mindenképpen érdemes megismerni, hiszen az intézmény évek óta a legjobbak között szerepel az összesített egyetemi ranglistákon.


Meggyőződésünk, hogy ha a Pázmány mellett döntesz, akkor a biztos jövőt választod. A hozzánk jelentkező diákok elenyészően csekély része marad ki a képzés során. Aki komolyan veszi önmagát és tanulmányai közben mindent megtesz azért, hogy célba érjen, nálunk eredményesen megállja a helyét. Az egyetem katolikus identitása mindemellett olyan értéktöbbletet nyújt, amely világnézettől függetlenül segít eligazodni a mindennapokban.

Hallgatóinkat szakmák helyett hivatásokra készítjük fel. Így nemcsak a diploma megszerzéséhez szükséges szaktudás és tapasztalat lesz a tiéd, hanem egy mindent átfogó szemlélet, egy látásmód, amelyen keresztül mindig helyt fogsz tudni állni, bármerre is sodorjon az élet.

Jelenlegi és már végzett diákjaink példája jól mutatja, hogy a Pázmány által kínált, 34 különböző szak sokirányú és komplex képzettséget kínál. A pázmányos diploma hazánkban és a határon túl is komoly értékkel bír. Aki nálunk végez, jó eséllyel számíthat arra, hogy a diplomaszerzést követően – vagy sok esetben már a tanulmányok idején is – rangos munkahelyen próbálhatja ki magát.

Tudjuk, hogy a kereseti lehetőségek már most fontosak számotokra. Szeretnétek biztos jövőt választani. Jó hírünk van, a kutatások ugyanis egyértelműen bizonyítják, hogy a diploma érték. Minél magasabb szintű, annál inkább igaz ez az állítás. Az egyetemről kikerülő hallgatóink kereseti lehetőségei az elmúlt években jelentősen emelkedtek, és az egyetemek rangsorában e tekintetben is az élbolyba tartozunk.

Ha nem tudod még, merre is menj, milyen szakot és egyetemet válassz, arra bíztatunk, ismerd meg a Pázmány kínálatát! Nálunk minden szaknak megvan a maga sajátos világa, hangulata. Mivel a hallgatói létszám tekintetében a közepes méretű intézmények közé tartozunk, így az egyetem alapvetően családias hangulatú, ahol az oktatók többnyire név szerint ismerik tanítványaikat, és ahol a kérdésekre, problémákra mindig van idő.

Részletes információk »

 

Egyetemi nyílt napok

Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar: 2022. január 18-19.
Hittudományi Kar: 2022. február 15.
Információs Technológiai és Bionikai Kar: 2022. január 21.
Jog- és Államtudományi Kar: 2022. január 27.

Ha a felvételivel kapcsolatban kérdésed lenne, vagy segítségre van szükséged, akkor keress bennünket bátran!

(Fizetetett tartalom)