felvi.hu


Egyedülálló oktatási módszertan a Budapesti Metropolitan Egyetemen

2024.01.08

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb magánegyeteme, ahol az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karon, valamint a Művészeti és Kreatívipari Karon folyik a képzés. A folyamatosan bővülő, magyar és angol nyelvű kínálatukban az alap- és mesterképzések mellett szakirányú továbbképzések, felnőttképzés és felsőoktatási szakképzés közül választhatnak az érdeklődők. A METU oktatói a hallgatóra ügyfélként, az oktatásban partnerként tekintenek.

Az egyetem 7000 hallgatójából közel 1000 a világ több mint 100 országából érkezett. A Budapesti Metropolitan Egyetem meghatározó és dinamikusan fejlődő szereplője a hazai felsőoktatásnak, és immár a kelet-közép-európai régiónak is.

Az egyetem öt kontinensen több mint 200 külföldi intézménnyel tart fenn partneri kapcsolatot.

Dr. Naárné Dr. Tóth Zsuzsannát, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatási rektorhelyettesét arra kértük, hogy mutassa be egyetemük myBRAND oktatási módszerét.

– A Budapesti Metropolitan Egyetem az oktatás területén is úttörő szerepet vállalt azzal, hogy bevezette a myBRAND portfólióalapú oktatási módszert. Ez a megközelítés lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy egyéni oktatási utat kövessenek, amely fejleszti erősségeiket, és felkészíti őket a változó munkaerőpiaci igényekre. A myBRAND oktatási módszer 2018 óta az egyetem alapvető oktatási modelljének részét képezi. Az innovatív módszer célja az, hogy a hallgatók tanulmányaik során saját szakmai portfóliót építsenek. A myBRAND oktatási módszer a hallgatók számára lehetővé teszi, hogy felfedezzék erősségeiket és szenvedélyüket, valamint megtalálják azt a területet, ahol szeretnének kiteljesedni. Ez az új szemléletmód az üzleti tanulmányoktól kezdve a kommunikációtudományon, a turizmuson, a marketingen, a művészeti képzéseken és a nemzetközi tanulmányokon átível, és felkészíti a hallgatókat a valós munkaerőpiaci elvárásokra. A karon tanuló hallgatóink a myBRAND oktatási programnak köszönhetően önállóan is tanulni tudó hallgatókká válnak, akik képesek tudatosan irányítani majd a karrierjüket és a szakmai életüket.

– Hogyan kell ezt a gyakorlatban elképzelni?

– A hallgatóink fejlesztése a 7 habits „élet-eredményesség" alapelveit felmérő teszttel kezdődik. A Start myBRAND tréningen a teszt eredményei alapján a hallgatóink megtervezik az egyéni fejlődésükhöz kapcsolódó tréningútjukat, a mySKILLS-t. A portfóliót a diák a tanulmányai során végig építi, és az erre való reflexió folyamatosan építi tudatosságát önmaga eredményeivel, készségeivel kapcsolatban.

A munkaerőpiacra kerülve pedig a portfólióépítés eredményeit fel tudja használni egy kiemelkedő önéletrajz elkészítéséhez, a tudatos karrierépítéshez. A METUn a myBRAND segít abban, hogy a diák megtalálja a saját „hangját" és szakmai személyiségét, miközben szakértői szintű tudást szerezhet. Itt olyan tananyagokkal találkozhat, amelyek elősegítik az egyéni és csapatbéli kreatív gondolkodást.

(Fizetett tartalom)