felvi.hu


Duális képzések az Eszterházy Károly Egyetemen (x)

2021.01.11

Szeretnél a tanulás mellett gyakorlatot is szerezni? Válassz az Eszterházy Károly Egyetem duális képzései közül!

Az Eszterházy Károly Egyetemen hat alapszakon és egy mesterszakon választható a duális képzési forma. Intézményünk mintegy harminc vállalattal áll kapcsolatban: turisztikai, gazdálkodási, informatikai, agrár, valamint természettudományi területen egyaránt.

Választhatod a szőlész-borász mérnöki, a programtervező informatikus, az gazdaságinformatikus, a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment, a környezettan alapszakokat vagy a geográfus mesterszakunkat is ebben a képzési formában.

S hogy miért érdemes a duális képzés mellett döntened?

Az Eszterházy Károly Egyetemen megtanulhatod a szakma elméleti alapjait, melynek gyakorlati hátterét partnerintézményeinknél sajátíthatod el. A diploma megszerzését követően már mintegy 3-3,5 éves szakmai tapasztalattal léphetsz ki a munkaerőpiacra.

Duális hallgatóként kétféle jogviszonnyal rendelkezel: hallgatói jogviszonnyal és hallgatói munkaviszonnyal. Tanulmányaid megkezdésétől folyamatosan munkaviszonyban állsz a gyakorlati hellyel, ami azonban a végzés utáni időszakra nem jelent kötelezettségvállalást. Jelenthet viszont lehetőséget, hiszen elképzelhető, hogy a vállalatok a képzés elvégzését követően munkát ajánlanak neked! Duális hallgatónként az egyetemen évente átlagosan 26 hetet, a vállalatnál 22 hetet tölthetsz és 4 hét szabadság is jár neked.

Döntésednél fontos szempont lehet továbbá, hogy a teljes képzési időre – így az oktatási időszakra is – hallgatói munkabért kaphatsz, ami havonta legalább a minimálbér 65 százaléka. Így abban az esetben, ha tanulmányaid, esetleg lakhatásodat finanszíroznod kellene, már nem kell külön munkát vállalnod, hanem választott szakmádban szerezhetsz gyakorlatot!

Válassz az Eszterházy Károly Egyetem duális szakjai közül!

Honlapunk: uni-eszterhazy.hu

Kövess minket közösségi felületeinken is!

Facebook: UniEszterházy - EKE

Instagram: unieszterhazy

TikTok: unieszterhazy

 A médiamegjelenést az EFOP-3.5.1-16-2017-00011 azonosítószámú, „Duális és gyakorlatorientált képzések fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen” című projekt támogatja.

 

 

(X)