felvi.hu


Jubilál a továbbtanulók nagyrendezvénye

2019.12.16

20. alkalommal szervezik meg az Educatio kiállítást

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a hallgatókat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben.  A felsőoktatásba vágyó diákok éves nagyrendezvényét január 9–11. között rendezik meg a Hungexpo A csarnokában, ahol 20 000 négyzetméteren 11 ország felsőoktatási intézményei, összesen közel 140 kiállító várja az érdeklődő fiatalokat, ingyenesen.

Az évről évre egyre nagyobb látogatottságú rendezvény (tavaly 53.000 ember vett részt rajta) célja, hogy az adott időszakban vagy az elkövetkező években érettségiző fiataloknak közvetlenül mutassa be a felsőoktatási intézményeket, és egyéb képzési, fejlődési lehetőségeket ajánljon. A 2020-as szakkiállításon a közel 50 hazai egyetem mellett 10 ország továbbtanulási kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők úgy, hogy az ottani oktatóktól, valamint a már ott tanuló hallgatóktól gyűjthetik be a fontos tudnivalókat. Segítségükkel mindent megtudhatnak a képzésekről, szakokról, nyelvtanulási lehetőségekről, kollégiumi helyzetről, helyi közéletről, szakkollégiumokról, de akár még a vizsgaidőszak sajátosságairól is. Az utóbbi évben már a 16-17 éves korosztályból is egyre többen fordultak meg a rendezvényen, hogy időben feltérképezzék későbbi lehetőségeiket, ugyanakkor a már egyetemen tanuló hallgatók is további hiteles információkhoz juthattak például Erasmus-lehetőségekről, további diplomák megszerzéséről vagy mesterképzésekről. Osztálytársak, baráti társaságok, tanárok kíséretében iskolai csoportok ugyanúgy látogatták a rendezvényt, mint egyedül vagy szülőkkel érkező diákok.

A tájékoztató előadásokon kívül is számos egyéb lehetőség várja az érdeklődőket a háromnapos rendezvényen: tudományos kísérletek, beszélgetések a diákélet fontosabb témaköreiről (pl. diákmunka, diákhitel stb.), valamint szórakoztató programok.

A korábbiakhoz hasonlóan a rendezvény 2020-ban is ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely előzetesen gyorsan elvégezhető a honlapon vagy a hivatalos Educatio Kiállítás mobilapplikáción. Az esemény támogatója idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

További információk: www.educatioexpo.hu

Esemény és legfrissebb információk: https://www.facebook.com/events/546371886156778/