felvi.hu


Könnyűzenei alapképzés a Debreceni Egyetemen!

2023.01.24

A Magyarországon és Közép-Kelet-Európában is egyedülálló szakon a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézetének oktatói, valamint a hazai könnyűzenei élet ismert előadói oktatják a hallgatókat 2023 szeptemberétől.

A Debreceni Egyetemen szeptemberben induló kortárs könnyűzene alapképzés lehetőséget ad azoknak a tehetséges fiataloknak, akik diplomás könnyűzenészként dolgoznának a zeneiparban.

A szakon összesen nyolc – könnyűzenei gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek, ütőhangszerek, ének, szaxofon, trombita és harsona – szakirány közül választhatnak majd a felvételizők. A 6 féléves alapképzés széleskörűen foglalkozik a könnyűzenével, így elméleti és gyakorlati szempontból is úttörő és iránymutató. A leendő hallgatók közreműködhetnek a Debreceni Egyetem és a Könnyűzenei Intézet által szervezett koncerteken és egyéb projektekben, részt vehetnek stúdiófelvételeken, ezek utómunkálataiban, zenekari gyakorlatot teljesítenek emelt óraszámban, és emellett hallgatótársaikkal akár saját zenei formációkat is létrehozhatnak majd.

Ez nagyszerű lehetőség azoknak, akik már rögtön az érettségi után ezen a pályán szeretnék folytatni tanulmányaikat, de azoknak az aktív könnyűzenészeknek is, akik esetleg rendelkeznek már valamilyen közép- vagy felsőfokú zenei szakképzettséggel, de szeretnének az ország és a régió első diplomás könnyűzenészeivé válni, akik magasszintű, piacképes tudással kerülnek majd a munkaerőpiacra.

A megfelelő irányt és támogatást azok a nemzetközileg is elismert oktatók adják meg, akik nemcsak tanítják majd a tehetséges fiatalokat, hanem mentorként is segítik a fejlődésüket. Ilyen oktatók többek között Wolf Kati és Erdős Fruzsi énekesek, Ferencz Péter (Peet) producer, Tóth Marcell billentyűs, Gudics Marcell és Gudics Martin dob és basszusgitár oktatók, Gyémánt Bálint jazzgitáros, Kovács János trombita tanár, Linzenbold Gábor szaxofon tanár és Tóth Dániel harsona tanár, valamint Varga Antal, az Abrakazabra zenekar vezetője, aki a képzés alapját nyújtó zenekari gyakorlat tárgyat oktatja majd.

Az oktatást folyamatosan bővülő, professzionális hangszer- és eszközpark támogatja, egy külön erre a célra felszerelt épületben, Debrecenben a Füredi út 44. szám alatt.

A Könnyűzenei Intézet azok jelentkezését várja, akik:


A Kortárs könnyűzene alapképzés a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar meghirdetett képzései között található meg.

Jelentkezési határidő: 2023. február 15.

A jelentkezők rátermettségét gyakorlati vizsgán méri majd az intézmény, ahol maximum 200 pont szerezhető, ezt duplázva kerül megállapításra a felvételi összpontszám (max. 400 pont). Többletpont jogszabály alapján semmilyen jogcímen nem szerezhető.

A gyakorlati vizsgán legalább 150 pontot elért jelentkezők szolfézs-zeneelmélet és zongora alkalmassági vizsgán vesznek részt. Ehhez már nem társul pontszám, viszont azok a jelentkezők, akik „nem felelt meg” minősítést kapnak, tehát tudásuk nem elegendő a képzésben való részvételre, nem nyerhetnek felvételt a képzésre.

Az intézményről, képzésről, oktatókról bővebb információ a https://konnyuzeneint.unideb.hu oldalon található.

A lehetőség adott, minden feltétel biztosított, Téged is vár a Debreceni Egyetem.

Legyél Te is diplomás könnyűzenész!

(Fizetett tartalom)