felvi.hu


A Corvinus a jó döntés! (x)

2020.06.29

Közeleg július 9-e, amikor végleges döntést kell hoznod arról, hogy melyik egyetemet és szakot válaszd elsőként. Egyszer tudod módosítani a jelentkezésed sorrendjét a Felvi rendszerén keresztül. Segíteni szeretnénk ebben a döntésben, ezért összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat a Budapesti Corvinus Egyetemről.

corvinus_jo_dontesMiért a Corvinus?

Nálunk a legjobb elméleti és gyakorlati oktatásban részesülhetsz, és a jövődre nézve kulcsfontosságú kapcsolatokat építhetsz. A Corvinus rendszeresen szerepel előkelő helyen nemzetközi rangsorokban, volt hallgatói pedig a legmagasabb pozíciókat töltik be a magyar gazdaságban, politikában és az akadémiai életben.

Több lesz a fizetésed. Corvinus diplomáddal a kezdő fizetésed 10%-kal, a már több éves munkatapasztalattal kiérdemelt állásaidban pedig az átlagbérnél 50%-kal lehet magasabb a fizetésed, mintha más egyetemen végeztél volna (a Diplomás Pályakövetési Rendszer - DPR AAE - adatainak felhasználásával készült kutatás szerint). Büszkék vagyunk rá, hogy a nálunk végzett hallgatók több mint 90%-a diplomás állásokat tölt be.

A Corvinuson Ösztöndíjat nyerhetsz tanulmányaidra. Ha ösztöndíjasként tanulsz nálunk, később továbbra is jogosult leszel államilag finanszírozott képzésekre, tehát Corvinus ösztöndíjasként nem égeted el az állami féléveidet. Ha most fizetős helyre sikerül csak bekerülnöd, évente újra igényelheted az ösztöndíjat a tanulmányaid alatt.

Már akár 450 vagy bizonyos szakokra ennél kevesebb ponttal is bekerülhetsz az ösztöndíjas helyeinkre, és 4-es átlaggal nagy eséllyel a diplomáig megtartod az ösztöndíjat. A térítésmentes képzésben csak annyi a változás az elmúlt évekhez képest, hogy korábban az állam fizette ezt, most maga az egyetem finanszírozza a tandíjat. Az alapítványunk mögött nagy, erős és stabil vállalatok állnak. Neked tehát nincs más dolgod, mint jól teljesíteni. A többit nyugodtan bízd ránk!

Nincs röghöz kötés. Az ország legjobb gazdasági egyetemén szerzett diplomáddal akár itthon, akár külföldön vállalnál munkát, tárt karokkal fogadnak majd.

Pezsgő diákélet vár nálunk, diákszervezetekkel, szakkollégiumokkal, sportlehetőségekkel, kulturális programokkal és a legjobb bulikkal.

Hogyan tudod megváltoztatni a sorrendet?

A sorrendmódosításra tehát egy alkalommal van lehetőséged a felvi.hu oldalon, legkésőbb július 9-ig. Az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában lehet megváltoztatni a sorrendet, itt jelennek meg a jelentkező által megadott képzések. A sorrendezés után mindenképpen nyomd meg a Mentés gombot! Ne feledd, hogy ezen a sorrenden később már nem változtathatsz, így jól gondold át a döntést!

Ha új finanszírozási formát is fel szeretnél venni, és sorrendet is szeretnél módosítani, ezeket csak külön-külön teheted meg, és több nap is lehet az átfutási idő két műveletet között. Nem érdemes tehát az utolsó pillanatra halasztani a módosítást.

Az Corvinus Egyetemmel kapcsolatos információkért látogass el megújult honlapunkra is, és nézz be Facebook oldalunkra. A honlapon itt is olvashatsz a sorrendváltásról további részleteket, itt pedig egy GYIK-et találsz a témában.

Várunk a Corvinuson!

#együttalegjobbak #CorvinUS

(x)