felvi.hu


A Corvinus új, székesfehérvári arca (x)

2017.12.15

A Corvinus új bázisa, a Székesfehérvári Campus a Budapesten megszokott magas színvonalú képzéseket kínálja - barátságosabb légkörben és otthonosabb környezetben. Összegyűjtöttünk 6+1 érvet, hogy miért jó választás az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kampusza az érettségizők számára, különösen, ha az egyetemi évek alatti megélhetés is fontos szempont számukra.

1. Duális képzés: munka és fizetés a tanulás mellett

A Corvinus alapképzésben kizárólag Székesfehérváron kínál duális rendszerű szakokat: ezeknél a tanterv része a heti két munkanap, aminek köszönhetően hallgatóink – az egyetemi évek alatt – tisztességes fizetéshez és komoly munkatapasztalathoz juthatnak nemzetközileg jegyzett vállalatoknál. Nem kell többé a munka és a tanulmányok összehangolásával foglalkoznod: ezt megteszi helyetted az egyetem.

2. Kollégium

Családias, az oktatási épületünk felső szintjén található kollégiumunk az egyik legjobb diákszállás az országban: a frissen felújított szobákban és a közösségi terekben új bútorok találhatók, valamint minden helyiség légkondicionált. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy elég egy perccel az óra előtt kilépniük a szobájukból!

3. Közvetlenebb oktatás

Nagyobb egyetemeken a magas létszám miatt gyakran elveszik a tanár és a hallgató közötti párbeszéd lehetősége. A Székesfehérvári Campuson sokkal személyre szabottabban zajlik az oktatás, a tanárok ismernek mindenkit, nyugodtan vissza lehet kérdezni, az analízist és a mikróökonómiát is elmagyarázzák még egyszer, ha valakinek szüksége van rá.

4. Gyönyörű környezet

Álmodtál már arról, hogy egy angolszász kampuszra jársz, annak hangulatával, klasszikus, de mégis teljesen felújított épületeivel? A Székesfehérvári Campus pontosan ezt nyújtja, Magyarország szívében. 21. századi épület vár téged, kellemes parkkal, a városközponttól és a vasúti pályaudvartól 15 perces sétára – az épülő, digitális oktatótermekkel is felszerelt multifunkcionális sportcsarnoktól pár 100 méterre.

5. Egyedülálló város

Székesfehérvár városfejlesztési stratégiájának fontos része a felsőoktatás fejlesztése. Ennek, és a helyi gazdasági szereplők nyitottságának köszönhetően az itteni hagyományos és duális képzések valóban a helyi igényekre reagálva tudnak fejlődni. A város szerencsére nem csak a tanuláshoz ideális: kulturális és közösségi programok széles skálája várja az érdeklődőket egész évben, és szórakozóhelyekből sincs hiány...

6. Kiemelt ösztöndíjak

Székesfehérvári hallgatóink a szokásos corvinusos ösztöndíjak mellett továbbiakban is részesülhetnek: az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj és a hallgatók legjobb 10%-nak járó Székesfehérvári Kiválósági Ösztöndíj is havi 20 ezer forinttal járulhat hozzá a kényelmes mindennapokhoz.

+1. Különleges mesterképzések

Az országban csak a Székesfehérvári Campuson indul el a Sportközgazdász mesterképzés duális formában is, így hallgatóink olyan meghatározó sportklubok- és cégek működésébe nyerhetnek bepillantást, mint a Budapest Honvéd Sportegyesület, vagy a Groupama Arénát is üzemeltető Lagardére Sports. Emellett levelező formában csak a Székesfehérvári Campuson indulnak olyan népszerű mesterképzéseink, mint a Kommunikáció- és médiatudomány, a Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint a Regionális környezeti gazdaságtan.

(x)