felvi.hu


Nemzetközi tanulmányok német nyelven Budapest szívében (x)

2021.01.05

Ha diplomáciai, politikai, nemzetközi karrierre és nemzetközi diplomára vágysz, a legjobb döntés az ANDRÁSSY EGYETEM BUDAPEST Nemzetközi Kapcsolatok-Európa Tanulmányok mesterképzése és a németországi kettősképzései ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT HELYEKKEL!


Miért válaszd a Nemzetközi Kapcsolatok - Európa Tanulmányok szakot épp nálunk?

Képzésünk átfogó politika-, jog- és gazdaságtudományi alapismereteket ad és mindezt egy erős gyakorlati és tapasztalatszerzésre irányuló szemináriumi és szimulációs felkészítéssel kombinálja. A hallgatóink megtanulják a mai globalizáció és az európai integráció kihívásait interdiszciplináris perspektívából elemezni és megfelelő megoldási stratégiákat kidolgozni. Tanulmányi programunk egyrészt a közép-kelet európai transzformációs folyamatok regionális kérdéseire fókuszál.

A képzés másik központi részét a gyakorlati diplomácia képzi: a német és az osztrák külügyminisztérium által egyetemünkre delegált nálunk oktató diplomaták és a budapesti külképviseletekkel, politikai alapítványokkal, nemzetközi (pl. EU-s) intézményekkel kiépített szoros együttműködések jóvoltából hallgatóink első kézből ismerhetik meg a diplomácia, a kül- és a biztonságpolitika világát. Ezen túl a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériummal valamint Svájc budapesti külképviseletével működő stratégiai partnerségünk keretében elismert szakemberek és diplomaták rendszeresen tartanak előadásokat, szemináriumokat, gyakorlati órákat az Andrássy Egyetemen. Évente több külföldi szakmai tanulmányutat szervezünk hallgatóinknak többek között az Európai Unió központi intézményeibe valamint más regionális szervezetekhez is.

Mindezek mellett kapcsolatrendszerünkkel és ajánlásainkkal támogatjuk hallgatóinkat, amennyiben gyakornoki programokban kívánnak részt venni.

Kettős képzéseink:

A Nemzetközi Kapcsolatok – Európa Tanulmányok szakon három kettős diplomát adó mesterképzési programot is kínálunk a Passaui Egyetemmel, a Lipcsei Egyetemmel és a Wuppertali Egyetemmel.

Kettős képzéseink hallgatói minimum egy szemesztert tanulnak a németországi partneregyetemen és eredményes záróvizsga esetén mind tőlünk mind pedig a partneregyetemtől is diplomát kapnak. Kettős képzéseink nem csupán kiváló külföldi tanulmányi tapasztalatokat, hanem további szakmai specializációs lehetőséget is kínálnak a nemzetközi tanulmányok területén.

Miért tanulj az Andrássy Egyetemen?

Egyetemünk a nemzetközi kutatási és oktatási kompetenciák, a személyes mentorálás valamint a nemzetközi és hazai diplomáciai, politikai és közigazgatási kapcsolatrendszerének egyedülálló kombinációját kínálja hallgatói számára, akik egy aktív nemzetközi diákközösség tagjaként tanulmányaik során közvetlen interkulturális tapasztalatokra tesznek szert. Az Andrássy Egyetemet nemzetközi intézményként több ország együttműködésével alapították, mind a német mind pedig a magyar akkreditációs feltételeknek megfelelően: a baden-württembergi EVALAG akkreditációs bizottság minőségbiztosítási rendszere az Andrássy Egyetemet egyedüli külföldi intézményként 2027. szeptember 30-ig akkreditálta. Mindez garantálja a kiváló tanulmányi körülményeket és az egyetemi oktatás magas minőségét.

A nemzetközi diákközösség az új hallgatókat személyesen támogatja és egyéni mentorálást kínál számukra.

És a diploma után?

Hosszú távú tapasztalataink azt mutatják, hogy a Nemzetközi Kapcsolatok mesterképzés végzős hallgatói általában gyorsan találnak megfelelő állást hazai vagy nemzetközi színtéren egyaránt.

HA TÖBBET AKARSZ TUDNI RÓLUNK, KATTINTS IDE!

(X)