felvi.hu


Miért válaszd a nemzetközi kapcsolatok - Európa tanulmányok szakot épp nálunk?

2023.01.09

Nemzetközi kapcsolatok- Európa Tanulmányok német nyelvű mesterképzés németországi kettősképzésekkel, gyakorlati diplomáciai tréningekkel.

Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem európai egyetemi kultúrája, németországi kettős képzései, nemzetközi hallgatói és oktatói közössége egyedülálló lehetőséget kínál magyar hallgatók számára, hogy nemzetközi egyetemen államilag finanszírozott képzésben szerezzék meg az európai és hazai munkaerőpiacon egyaránt elismert diplomájukat. 2001-ben német-magyar-osztrák multinacionális projektként alapított egyetemünk a német és magyar akkreditációs feltételeknek megfelelően működik.

Többnyire anyanyelvi tanáraink és a több mint 20 országból érkező diákjaink nemzetközi közössége elősegíti az interkulturális kompetenciák elsajátítását. Kis méretünkből adódóan kitűnő mentorálási lehetőségeink vannak: jelenleg 250 hallgatónkra 50 oktató jut.

Az Európai Unió kihívásai közül a közép-kelet-európai regionális kérdésekre fókuszálunk. Gyakorlatorientált tanóráinkon a párbeszéd, egyéni érvelési képességek fejlesztése, interaktív szimulációk, csoportmunka a napi rutin részét képezik. Az EU-Concours felkészítés, európai uniós és egyéb nemzetközi tanulmányi kirándulások mellett diákjaink nemzetközi és hazai gyakornoki programokban való részvételét kapcsolatrendszerünkkel segítjük.

A nemzetközi kapcsolatok-Európa tanulmányok interdiszciplináris mesterképzésünk elméleti alapját a politika-, jog- és gazdaságtudományi ismeretek képezik. Nálunk megtanulhatod a mai globális és európai politikai helyzet kihívásait elemezni és megfelelő megoldási stratégiákat kidolgozni. Mindezt erős gyakorlati felkészítéssel kombináljuk.

Egyedülálló diplomáciai kurzusainkat a német és az osztrák külügyminisztérium által hozzánk delegált diplomaták vezetik. A hazai és nemzetközi intézményekkel, külképviseletekkel, politikai alapítványokkal kiépített szoros együttműködések jóvoltából hallgatóink első kézből ismerhetik meg a gyakorlati diplomácia világát.

A nemzetközi kapcsolatok – Európa Tanulmányok szakon három kettős diplomát adó mesterképzési programot is kínálunk a Passaui Egyetemmel, a Lipcsei Egyetemmel és a Wuppertali Egyetemmel. Így legalább egy szemesztert a németországi partneregyetemen tanulhatsz és mindkét egyetemen diplomát kapsz. Mindez kiváló külföldi tanulmányi tapasztalatokat és további szakmai specializációs lehetőséget is kínál a nemzetközi tanulmányok területén.

Az államilag finanszírozott tanulmányi helyek mellett partnerországaink és egyéb alapítványi ösztöndíjak is rendelkezésre állnak. Az Erasmus-csereprogramban résztvevő hallgatóink száma Magyarországon az élen van.

Biztos karrier?

Végzős hallgatóink gyorsan találnak állást az uniós, nemzetközi és hazai közigazgatásban, diplomáciai testületekben, alapítványoknál, NGO-knál, nemzetközi és hazai vállalatoknál vagy a kutatásban.

Ha többet akarsz tudni rólunk és végzett hallgatóink hazai és nemzetközi karrierútjairól is olvasnál, keresd fel honlapunkat vagy következő online nyílt napunkat február 6-án.

(Fizetett tartalom)