felvi.hu


Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre

2021.12.23

A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2022. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen. A szabályok és tudnivalók a Felvételi tájékoztatóban olvashatók.


A Felvin elérhető Felvételi tájékoztató tartalmazza a meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat. A felvételi eljárásban meghirdetett szakok böngészhetők az azokat meghirdető egyetemek, főiskolák alapján, vagy kereshető számos szűrési feltétel segítségével szakok szerint. A Szakleírásokban a keresett képzésekről számos hasznos információ található, Aktuális rovatunkban pedig a júliusig tartó időszakban rendszeresen írunk a felvételi eljárás éppen esdékes teendőiről, feladatairól. Érdemes feliratkozni a Felvi hírlevelére honlapunk nyitóoldalán, és követni minket a Facebookon is.

Január végéig érkezhet a kiegészítés

Az online Tájékoztató január végéig még frissülhet a hivatalos kiegészítéssel, amely tartalmazza a megjelenés után történt esetleges változásokat. A jelentkezés benyújtása előtt tehát elengedhetetlen a kiegészítés során módosított információkat is átnézni, mert hatással lehetnek a korábban kialakított felvételi stratégiára.

Jelentkezési határidő: 2022. február 15.

Jelentkezni kizárólag a E-felvételi rendszerén keresztül lehet. A felsőoktatásba történő jelentkezés online felülete a jelentkezési határidőig folyamatosan a jelentkezők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. Az E-felvételi használata egyszerű és gyors, a szükséges dokumentumok csatolása egyszerűbb. Az E-felvételi használatához első lépésként regisztrálni kell a Felvin.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2022. február 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje öt nappal később, február 20-án lesz. A hitelesítés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapuval történő hitelesítés.

A jelentkezés folyamatáról a Tájékoztatóban lehet bővebben olvasni »

 

Videóink a témában: