felvi.hu


Így töltsd fel a még hiányzó dokumentumaidat!

2022.05.16

Július 7-ig még van lehetőség a jelentkezéskor hiányzó, de azóta megszerzett dokumentumok feltöltésére. Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni a dokumentumpótláskor.


A február 15. után megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb 2022. július 7-ig lehet pótolni. Ezeket szkennelés után az E-felvételi rendszerébe fel kell tölteni. Ugyanitt ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, az elbírálás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. A feldolgozás néhány napot vesz igénybe, csak ezt követően jelenik meg az elbírálás eredménye az E-felvételiben, a Jelentkezéshez csatolt dokumentumok táblázatban.

Dokumentumok feltöltése

Az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tölthetők fel a beszkennelt iratok: a Jelentkezéshez szükséges dokumentumok táblázatból vagy a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban található Új dokumentum csatolása gombra kattintva. Sikeres feltöltés után a fájl megjelenik a jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatában.

Egy-egy feltöltött fájl csak egyféle dokumentumot tartalmazzon, így mindent rögtön a megfelelő kategóriába tudunk feltölteni (nagyban meggyorsítva ezzel a feldolgozást, azaz mi is előbb láthatjuk majd az elbírálás eredményét).

Több fájlból álló dokumentummásolat (pl. középiskolai bizonyítvány vagy leckekönyv, amelynek minden oldaláról külön pdf vagy jpg készült) feltöltésekor csak akkor kattintsunk A dokumentumtípusba történő feltöltések befejezése gombra, ha biztosak vagyunk benne, hogy valóban minden oldalt feltöltöttünk a Fájl kiválasztása/Feltöltés műveletekkel, mert ezt követően új fájlt (például egy-egy kifelejtett oldalmásolatot) már csak akkor tölthetünk fel hozzá, ha a dokumentum feldolgozásra került. Ennek átfutása nem hosszú idő ugyan, de a határidő közeledtével lényeges lehet.

Ha egy már meglévő dokumentumhoz szeretnénk új fájlokat feltölteni (pl. középiskolai bizonyítvány még hiányzó oldalait), akkor a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban az adott dokumentumtípus melletti Művelet ikonra kell kattintani. A már benyújtott dokumentum képét annak neve mellett látható ikon segítségével lehet megtekinteni.

Amire még figyelni kell

 

Technikai tudnivalók

Az E-felvételi rendszere jpg vagy pdf formátumokat tudja fogadni. A dokumentum lehet színes vagy fekete-fehér. A feltölthető fájlok mérete és felbontása max. 5 Mbyte, illetve jpg esetében min. 500x500 és max. 4500x4500 képpont felbontás.

Legjobb, ha a digitalizálás szkennerrel történik, de telefonnal is lefotózható, viszont az lényeges, hogy csak a feltöltendő dokumentum látszódjon, de az teljes egészében, és itt is figyeljünk a fent írtakra (olvashatóság stb.). Érdemes appot telepíteni hozzá, amelyek közül bőven válogathatunk ingyenesen a nagy alkalmazásáruházakban.

További információk a dokumentumbeküldésről a Tájékoztatóban »

Postázni is lehet

Bár a postán való dokumentummásolat-beküldést a járvány miatt most inkább kerülni érdemes, erre is van lehetőség. Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni, praktikusan ajánlott küldeményként. Eredeti dokumentumot senki se postázzon (azok bemutatására majd a beiratkozáskor lesz szükség)! Postai benyújtás esetén célszerű a dokumentummásolatra ráírni a felvételi azonosító számot is.