felvi.hu


Dokumentumpótlás az E-felvételiben

2020.04.29

A július 9-ig tartó ügyintézési időszakban az E-felvételi felületén lehet feltölteni a felvételihez, pontszámításhoz szükséges, de még hiányzó dokumentumokat. Ugyanitt a már benyújtott dokumentummásolatok feldolgozottsági státusza is nyomon követhető.


A február 15. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatók az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában.

Fontos tudni, hogy a benyújtott dokumentumok feldolgozási folyamaton esnek át, amely néhány napot vesz igénybe – ez a folyamat nyomon követhető a dokumentum státuszán. Ha pedig a feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. Érdemes tehát néhány nappal később visszatérni az E-felvételi felületre, és ellenőrizni a friss feldolgozottsági státuszokat, de ugyanígy türelemmel kell lenni, hogy a feltöltött dokumentumok „hatását" megláthassuk az összpontszámunkban.

Az E-felvételiben a táblázatok körül található útmutatók segítenek a megjelenített információk pontos értelmezésében, így érdemes átnézni az ott szereplő információkat is.

Dokumentumok feltöltése

Az E-felvételiben a beszkennelt iratok a Dokumentumok menüpontban tölthetők fel: a Jelentkezésekhez szükséges dokumentumok táblázatból vagy a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban található Új dokumentum csatolása gombra kattintva. Amennyiben a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatában.

Több fájlból álló dokumentummásolat (pl. középiskolai bizonyítvány vagy leckekönyv, amelynek minden oldaláról külön pdf vagy jpg készült) feltöltésekor A dokumentumtípusba történő feltöltések befejezése gombra csak akkor kattintsunk, ha biztosak vagyunk benne, hogy már minden oldalt feltöltöttünk a Fájl kiválasztása/Feltöltésműveletekkel, mert ezt követően új fájlt (például egy-egy kifelejtett oldalmásolatot) már csak akkor tölthetünk fel hozzá, ha a dokumentum feldolgozásra került. Ennek átfutása nem hosszú idő ugyan, de a határidő közeledtével lényeges lehet.

Ha már meglévő dokumentumhoz szeretnénk új fájlokat feltölteni (pl. középiskolai bizonyítvány még hiányzó oldalait), akkor a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban az adott dokumentumtípus melletti Művelet ikonra kell kattintani. A már benyújtott dokumentum képét annak neve mellett látható ikon segítségével lehet megtekinteni.

Figyelem!

 

Technikai tudnivalók a feltöltésről

Az E-felvételi rendszere jpg vagy pdf formátumokat tudja fogadni. A dokumentum lehet színes vagy fekete-fehér. A feltölthető fájlok mérete és felbontása max. 5 Mbyte, illetve jpg esetében min. 500x500 és max. 4500x4500 képpont felbontás.

Legjobb, ha a digitalizálás szkennerrel történik, de telefonnal is lefotózható, viszont az lényeges, hogy csak a feltöltendő dokumentum látszódjon (de az teljes egészében), megfelelően olvasható legyen stb. Érdemes appot telepíteni hozzá, mint például a Microsoft Office Lenset, de egyéb ingyenes alkalmazások közül is válogathatunk a mobilos áruházakban.

További információk a dokumentumbeküldésről a Tájékoztatóban »

 

Postázni is lehet

Bár a postán való dokumentummásolat-beküldést a járvány miatt most inkább kerülni érdemes, erre is van lehetőség. Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni, praktikusan ajánlott küldeményként. Eredeti dokumentumot senki se postázzon (azok bemutatására majd a beiratkozáskor lesz szükség)! Postai benyújtás esetén célszerű a dokumentummásolatra ráírni a felvételi azonosító számot is.