felvi.hu


Csütörtök éjfélig lehet keresztféléves képzésekre jelentkezni

2018.11.13

A felvételizőknek a 2018. november 15-én, éjfélkor lejáró határidőig végezniük kell a személyes és kötelező adataik rögzítésével, a kiválasztott szakok megjelölésével és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltésével az E-felvételi felületén.


A meghirdetett képzések az Egyetemek, főiskolák vagy a Szakkereső segtségével böngészhetők. A felvételi tudnivalókat a Felvételi tájékoztató foglalja össze.

A jelentkezési kérelmet az E-felvételi felületén kell kitölteni, amelyhez első lépésként regisztrálni kell a Felvin.

Az E-felvételiben útmutatók, üzenetek, figyelmeztetések és keresők formájában számos segítő funkció támogatja a jelentkezőt. A rendszer automatikusan kiszűri az általa felismerhető hibákat és jelzi, ha javításra van szükség. Az űrlapok kitöltése bármikor abbahagyható és folytatható, az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden feladattal végezni.

A jelentkező egyéni döntése, hogy pontszámítását milyen eredmények alapján kezdeményezi, ezért figyelnie kell arra, hogy minden olyan dokumentumot benyújtson, amely alapján pontot szeretne számíttatni. A jelentkezési határidőig rendelkezésre nem álló dokumentumok benyújtásának határideje 2019. január 10.

Aki a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet - maximum hatot - jelöl meg, annak szintén november 15-én éjfélig kell befizetnie a megjelölt további jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

Hitelesítés november 20-ig

A jelentkezés határidő után öt nap áll a felvételizők rendelkezésére, hogy hitelesítsék a jelentkezésüket (hitelesítés hiányában a jelentkezés érvénytelennek számít!).

Hitelesíteni Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220.) lehet, legkésőbb 2018. november 20-ig.