felvi.hu


Vienna Konservatorium Budapest

2020.01.29

Az alábbi tartalmak egy már lezárult felvételi eljárás archivált információit tartalmazzák.

INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE:

Cím: 1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 121-123. (Boráros tértől 10 percre)
Telefon: (1) 276-5774
Mobil: (30) 9811-237
Email: viennakonservatory@egressybeni.hu
Honlap: http://vienna.egressybeni.hu

MEGHIRDETETT KÉPZÉSEK

Munkarend Választható szak Képzési idő
(félév)
Felvételi
irányszám
Felvételi
vizsgakövetelmény
Nappali Instrumental (Gesangs) pädagogik im zentralen künstlerischen Fach ... und im Schwerpunkt 8* 50 gyakorlati vizsga (Gy), elméleti vizsga (E)
Nappali Diplomprüfung im künstlerischen Hauptfach 4* 50 gyakorlati vizsga (Gy), elméleti vizsga (E)

 

A KÉPZÉS SAJÁTOSSÁGAI:

*A képzés fő célja, hogy a képzés végén kétszakos osztrák – az osztrák állami felsőoktatási fokozatrendszerben szerezhető fokozatok megszerzését nem biztosító – tanári diploma szerezhető.

A Vienna Konservatorium a magyar hallgatóknak kínál korszerű és bevált oktatási formát, lényegesen hozzájárulva a Pannon térség képzési fejlődéséhez. A tanárképzés pedagógiai-szakmai követelményeinek megfelelően a Vienna Konservatorium Budapest rendelkezik azokkal a tradicionális zeneiskolai és szakközépiskolai kapcsolatokkal, amelyek segítségével eredményes és sikeres osztrák rendszerű tanárképzés valósulhat meg. A hallgatók a zeneiskolai pedagógiai gyakorlatukat és a szakmódszertani iskolai gyakorlatukat alap és középfokon teljesíthetik.

Célunk a két ország határain átnyúló tanulási folyamat erősítése, nagyobb, szélesebb hatástér kialakítása, az információcsere serkentése, és egy, a két ország kulturális életét figyelemmel kísérő öntudat kialakítása; a századokon át létező keresztkapcsolatok további erősítése – Ausztria és Magyarország – a két testvérváros Bécs és Budapest között, és azon határain túl is.

A JELENTKEZÉS ÉS A FELVÉTELI SAJÁTOS FELTÉTELEI

Felvételi követelmények:

Hangszeres és énekes elméleti és gyakorlati vizsga letétele. A beiratkozás feltétele érettségi vagy felsőfokú végzettség. A felvételivel, illetve a beiratkozással kapcsolatos adminisztratív teendők Vienna Konservatorium Budapesten intézhetők.

JELENTKEZÉSI LAP ELÉRHETŐSÉGE
http://egressybeni.hu/viennakons/hu/p/felveteli-tajekoztato/

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

Jelentkezési határidő: 2020. július 3.

Költségtérítés mértéke a 2020/2021. tanévre:

A VIENNA KONSERVATORIUM budapesti programja nem részesül állami támogatásban. A hallgatóknak tandíjat kell fizetniük, amelyet az őszi és a tavaszi félév megkezdése előtt kell kiegyenlíteni. A tandíjat a budapesti intézmény vezetője a tanév rendjében határozza meg a beiratkozás előtt két héttel, amelyet a honlapon közzétesz. A tandíj összegét EUR-ban kell teljesíteni beiratkozás alkalmával. Magyar állampolgárságú hallgató tanulmányi eredménytől függetlenül évi kedvezményre jogosult.

További kedvezmények:

 

Bővebb információ: http://vienna.egressybeni.hu