felvi.hu


The University of Buckingham

2021.12.22

Az alábbi tartalmak egy már lezárult felvételi eljárás archivált információit tartalmazzák.

The University of Buckingham és az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola közös, mindkét intézmény oklevelét eredményező képzései

AZ INTÉZMÉNY ELÉRHETŐSÉGE:

Cím: 1031 Budapest, Záhony u. 7.
Telefon: 06-1-588 8613
E-mail: info@ibs-b.hu
Honlap: www.ibs-b.hu

MEGHIRDETETT BACHELOR KÉPZÉSEK

Képzési szint Munkarend Meghirdetett képzés Képzési idő (félév) Felvételi irányszám Felvételi vizsgakövetelmény
Bachelor N BSc in Business and Diplomatic Studies / üzlet és diplomácia alapképzési szak 6 30 angol nyelvi szintfelmérés
(írásbeli és szóbeli)
Bachelor N BSc in Corporate Finance / vállalati pénzügyek alapképzési szak 6 30 angol nyelvi szintfelmérés
(írásbeli és szóbeli)
Bachelor N BSc in Business Management / üzleti menedzsment alapképzési szak 6 50 angol nyelvi szintfelmérés
(írásbeli és szóbeli)


A KÉPZÉS SAJÁTOSSÁGAI

A szakokon az oktatás nyelve az angol, azonban az első – közös – év követelményei magyar nyelven is teljesíthetők. A végzősök a University of Buckingham és az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola diplomáját szerzik meg.

Ösztöndíj-lehetőségek:

Miközben a jelentkezésnek és a sikeres felvételinek nem feltétele sem az emelt szintű érettségi, sem nyelvvizsga, az IBS Starter ösztöndíjra ezek birtokában lehet pályázni. Erről, és a tanulmányok során elérhető Akadémiai ösztöndíjak részleteiről az intézmény honlapján lehet tájékozódni.

A szakok részleteiről és a jelentkezés feltételeiről szintén az Intézmény elérhetőségein lehet tájékozódni.

A JELENTKEZÉS ÉS A FELVÉTEL SAJÁTOS FELTÉTELEI

Felvételi követelmények:

A Bachelor szintű képzésekre (középszintű) érettségi bizonyítvánnyal vagy azzal egyenértékű okirattal lehet jelentkezni. A felvételi eljárás nem része a magyar felvételi eljárásnak, ahhoz az IBS saját jelentkezési lapját kell használni.

Jelentkezési lap elérhetősége: www.ibs-b.hu A jelentkezés online történik.

Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
(A határidő után beadott jelentkezések elfogadásáról – a külföldi jelentkezők számától függően – az intézmény vezetése dönt.)

A fizetendő tandíj a 2022/2023. tanévben felvettek számára:
BSc szakok. 3.700 EUR / félév

A tandíjat euróban és forintban egyaránt meg lehet fizetni. A tandíj forintösszegét az Intézmény mindig az adott szemeszterre vonatkozó beiratkozási tájékoztatóban hirdeti meg a költségtérítési szabályzatában szereplő képlet alapján.

MEGHIRDETETT MASTER KÉPZÉSEK

Képzési szint Munkarend Meghirdetett képzés Képzési idő (félév) Felvételi irányszám Felvételi vizsgakövetelmény
Master N* MBA in Strategic Data-Driven Management / stratégiai adatvezérelt menedzsment MBA 3** 30 angol nyelv (írásbeli és szóbeli)
Master N* MSc in IT for Business Data Analytics / üzleti adatelemzés mesterképzési szak 3** 30 angol nyelv (írásbeli és szóbeli)
Master N* MSc in Strategic Finance / stratégiai pénzügyi menedzsment mesterképzési szak 3** 30 angol nyelv (írásbeli és szóbeli)
Master N* MSc in Strategic Human Resource Management / stratégiai emberi erőforrás menedzsment mesterképzési szak 3** 20 angol nyelv (írásbeli és szóbeli)
Master N* MSc in Strategic International Management / stratégiai nemzetközi üzleti menedzsment mesterképzési szak 3** 20 angol nyelv (írásbeli és szóbeli)
Master N* MSc in Strategic Marketing / stratégiai marketing menedzsment mesterképzési szak 3** 20 angol nyelv (írásbeli és szóbeli)


* A kontaktórák időbeosztásáról az intézmény elérhetőségein lehet érdeklődni.
** A szak követelményei 12 hónap alatt teljesíthetők, és a kontaktórák időbeosztása lehetővé teszi a munkavégzést is.

A KÉPZÉS SAJÁTOSSÁGAI

A mesterképzési (MSc) szakokon az oktatás nyelve az angol, a végzősök a University of Buckingham és az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola diplomáját kapják meg.

A JELENTKEZÉS ÉS A FELVÉTEL SAJÁTOS FELTÉTELEI

Felvételi követelmények:
A sikeres felvételi eljárás feltétele – a megfelelő szintű angol nyelvtudás mellett – általában a szaknak megfelelő, legalább BA/BSc/főiskolai diploma, vagy bármilyen felsőfokú végzettség és dokumentumokkal igazolt szakirányú munkatapasztalat. A követelményekről és az elérhető ösztöndíj-lehetőségekről részletesebben az intézmény elérhetőségein lehet érdeklődni.

Jelentkezési lap elérhetősége: www.ibs-b.hu
A szakokra a felvételi eljárás nem érinti a központi felvételi eljárást, jelentkezni online, az IBS saját jelentkezési lapján lehet.

Jelentkezési határidő: 2022. február 15.
(A határidő után beadott jelentkezések elfogadásáról – a külföldi jelentkezők számától függően – az intézmény vezetése dönt.)

Költségtérítés mértéke a 2022/2023. tanévre:

Képzés Költségtérítés mértéke
MSc szakok (2 szemeszter)
(kivéve az MSc in IT for Business Data Analytics mesterképzést)
5.900 euró / szemeszter
MSc in IT for Business Data Analytics / üzleti adatelemzés mesterképzési szak (2 szemeszter) 5.900 euró / szemeszter
MBA in Strategic Data-Driven Management / stratégiai adatvezérelt menedzsment MBA (2 szemeszter) 6.200 euró / szemeszter


A tandíjat euróban és forintban egyaránt meg lehet fizetni. A tandíj forintösszegét az Intézmény mindig az adott tanévre szemeszterre vonatkozó beiratkozási tájékoztatóban hirdeti meg a költségtérítési szabályzatában szereplő képlet alapján.