felvi.hu


Miért válasszam a duális képzést?

2021.01.20

1. Havi fizetés

A felsőfokú duális képzés megkezdéséhez a sikeres felsőoktatási felvételi mellett arra is szükség van, hogy egy partnerszervezet (vállalat) hallgatói munkaszerződést kössön a jelentkezővel. A munkaszerződés alapján a hallgatónak a duális képzés teljes idejére – mind a gyakorlati, mind az elméleti periódusok alatt – havi fizetés jár. A fizetés legalább a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 65 százaléka.

2. Modern vállalati környezet, versenyképes tudás

A partnerszervezettel szemben fontos elvárás, hogy megfeleljen a gyakorlati munka oktatásával kapcsolatos technológiai követelményeknek, rendelkezzen a szükséges gépekkel, eszközökkel és segédanyagokkal. A versenyképes gyakorlati tudást tapasztalt, szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek (mentorok) adják át.

A duális képzésben részt vevő hallgató nem marad le felsőoktatási tanulmányaiban sem, hiszen az elméleti kurzusokon évfolyamtársaival együtt vesz részt, ugyanazokat a tárgyakat tanulja, és azonos vizsgakövetelményeknek kell megfelelnie.

3. Nagyobb elhelyezkedési esély

A partnerszervezet a saját igényeinek megfelelően, a felsőoktatási intézménnyel egyeztetett program alapján képezi a hallgatóit. Így kineveli a jövőbeli munkavállalóit, akik a diploma megszerzését követően azonnal teljes értékű munkavállalók lehetnek.

További információ és a duális képzésről szóló videók elérési útja az alábbi kiadványban:

Tájékoztató a duális képzésről - jelentkezőknek (pdf)