felvi.hu


Frissített adatokkal újra itt a Felvi-rangsor

2010.01.28

 

Újra elérhető honlapunkon az ország egyetlen interaktív felsőoktatási rangsora. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) által készített főiskolai, egyetemi rangsorkutatás eredményein alapuló internetes program segítségével az érdeklődők számos szempont szerint rangsorolhatják a felsőoktatási intézményeket.

Az itt található statisztikai adatok, illetve a hallgatók, oktatók és a munkaerő-piaci szereplők véleményei alapján lehetőség van saját szempontok szerint rangsorba állítani a kiválasztott szakot, vagy képzési területen hirdető felsőoktatási intézményeket.

Immár négy év (2006-2009.) adataival és bővített szempontrendszerrel érhető el az eredeti online Felvi-rangsor. 13 képzési terület jelentkezési statisztikái, a jelentkezők nyelvtudása és középiskolai jellemzői is megtalálhatóak, kiegészítve az adott képzési területen képzést indító intézmények további oktatói és hallgatói statisztikáival. A 2006-os és a 2007-es adatoknál 10 képzési területről vannak adatok.

A rangsor mellett belinkelve, a kereső feletti bevezető szövegben megtalálhatják azokat a cikkeket, amelyek a múltban a felsőoktatási rangsorok témakörével foglalkoztak, így első kézből és egy helyen olvashat utána az elmúlt évek tendenciáinak az, akit ez érdekel.

A saját rangsor felállítását a felületen elérhető súgók segítik, így bárki könnyen megmérettetheti a kiválasztott intézményt a számára fontos szempontok alapján.

A rangsorkészítés főbb lépései

Az intézmény vagy képzési terület és szak kiválasztása az Intézményválasztó segítségével

Szempontok megadása (maximum 3 lehet)
Amennyiben rendelkezésre áll az elmúlt évekre vonatkozó adat, az a rangsor-táblázat megfelelő helyén megjeleníthető.

A Felvi-rangsorral kapcsolatos kérdéseket Tovább a rangsoroláshoz.