felvi.hu


EUROSTUDENT VII kutatás: megkezdődött a magyarországi adatfelvétel

2019.06.11

Elindult az EUROSTUDENT VII nemzetközi hallgatói kérdőíves kutatás. A július 7-ig tartó kutatás célja, hogy megismerjük a magyarországi felsőoktatásban tanulók helyzetét, szociális és képzési jellemzőit, valamint a tanulmányaikkal kapcsolatos véleményét. A válaszadók idén két nyereményjátékban is részt vehetnek.

Elindult az EUROSTUDENT VII nemzetközi hallgatói kérdőíves kutatás. A felmérés egyidejűleg az Európai Felsőoktatási Térség 28 országában, köztük Magyarországon zajlik. A kutatás hazai elrendelője az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a lebonyolítást pedig az Oktatási Hivatal végzi.

A július 7-ig tartó kutatás célja, hogy megismerjük a magyarországi felsőoktatásban tanulók helyzetét, szociális és képzési jellemzőit, valamint a tanulmányaikkal kapcsolatos véleményét. A válaszadók így hozzájárulhatnak a felsőoktatás alakításához, fejlesztéséhez. A magyarországi hallgatók válaszai nemzetközi összevetésben is vizsgálhatók lesznek, ezáltal a válaszadók hozzájárulnak a Bologna-folyamat értékeléséhez, és ezáltal az európai felsőoktatási rendszer fejlesztéséhez is.

A kutatás keretében az Oktatási Hivatal véletlen mintavételes eljárással a magyarországi felsőoktatási intézmények aktív státuszú hallgatóit keresi meg, és kéri az online kérdőív kitöltésére. A válaszadás és a kutatásban való részvétel névtelen és önkéntes. A megadott válaszokat kizárólag kutatási célból, anonim adatbázisban, a felsőoktatás vizsgálatához és fejlesztéséhez és a hallgatók jellemzőinek csoportos vizsgálatához használjuk fel. A kutatás adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

A kutatás keretében válaszadóink lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek két nyereményjátékban. A felmérést június 30-ig kitöltők a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) felajánlásaként napi belépőt nyerhetnek a 2019. évi EFOTT-ra (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). A felmérés végén található sportkérdőív kitöltői pedig a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által felajánlott további napi- és hetijegyeket nyerhetnek az EFOTT-ra.

A válaszaikat a kérdőívre és a sportfelmérésre július 7-ig beküldő hallgatók pedig a MEFS felajánlásából nagyértékű sporttematikájú vásárlási utalványt nyerhetnek.

A HÖOK nyereményjátékához tartozó játékszabályzat itt, a MEFS által szervezett nyereményjáték szabályai pedig itt találhatók. A kutatásról további információ a kutatócsoport kapcsolattartójától e-mailben [eurostudent@oh.gov.hu] kérhető.