felvi.hu


Hogyan értékeli tanulmányi és szociális körülményeit a hallgató?

2021.05.19

Elérhető az EUROSTUDENT VII Gyorsjelentése

A magyar felsőoktatásban tanulók életkörülményeiről, tanulási jellemzőiről ad a hallgatók szemszögéből átfogó képet az EUROSTUDENT VII nemzetközi felsőoktatási hallgatói kérdőíves felmérés, melynek gyorsjelentése már olvasható.

Befolyásolja-e a szülő végzettsége a hallgató tanulmányi életútját? Mennyit és mire költ a hallgató, küzd-e anyagi gondokkal? Van-e olyan tartós betegsége, amely hatással van hallgatói életére? Csak néhány kérdés azok közül, melyekre a hallgatók válaszait kereste 2019-ben az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Elemzési Főosztálya egy nemzetközi kutatás keretében, névtelen online kérdőíves kutatással.

A háromévente ismétlődő EUROSTUDENT felméréssorozat főként szociális témakörökben vizsgálódik:


Az EUROSTUDENT VII eredményei rávilágítanak azokra a területekre, melyek hatással vannak a hallgatók életére, befolyásolhatják tanulmányi életútjukat, képzésük sikerességét. Az adatok lehetővé teszik a felsőoktatásban oktatók, dolgozók, kutatók és tanulók, a felsőoktatási rendszer irányításában közreműködők és az oktatás iránt érdeklődők számára, hogy új perspektívából: a hallgatók szemszögéből ismerjék meg a felsőoktatás helyzetét, működését.

A kutatás gyorsjelentése letölthető ide kattintva »