felvi.hu


Az EUROSTUDENT V. magyarországi eredményei

2014.08.21

Már elérhető az EUROSTUDENT V. kutatási program eredményeit összegző kötet az Educatio Nonprofit Kft. kiadásában. A felsőoktatás szociális dimenziója címet viselő zárótanulmány öt fejezetében a legújabb felmérés alapján készített tanulmányok olvashatók, a teljes kiadvány letölthető honlapunkról.

Magyarország 2012-ben csatlakozott az Európai Bizottság támogatásával működő EUROSTUDENT felsőoktatás-kutatási programhoz. A vizsgálat a felsőoktatásban részt vevő graduális hallgatókra terjedt ki, Magyarországon tehát az alapképzésen, a mesterképzésen, valamint az egységes, osztatlan és a hagyományos egyetemi és főiskolai képzéseken tanulókra.

Az EUROSTUDENT V. kutatás eredményeiből született zárótanulmány a nemzetközi hallgatói mobilitás strukturális és társadalmi-gazdasági háttértényezőit, a nappali tagozatos hallgatók bevételeinek és időfelhasználásának egyenlőtlenségeit, a tanulmányok alatti munkavállalás továbbtanulási tervekre gyakorolt hatását, valamint a részidős képzés sajátosságait vizsgálja és mutatja be.

A teljes kötet letölthető magyar és angol nyelven, pdf formátumban:

A felsőoktatás szociális dimenziója - Az EUROSTUDENT V. magyarországi eredményei

The Social Dimension of Higher Education -The Results of Eurostudent V in Hungary