felvi.hu


Tovább(i) tanulás


Az első diploma megszerzése után az ember amellett, hogy nekilátna állást keresni, a tanulást is választhatja, és az is lehet, hogy a kettőnek egyszerre lát neki. Erre az oldalra összegyűjtöttük, milyen lehetőségek közül választhat, aki tanulásra adja a fejét.

Mesterképzés


Az alapdiploma megszerzése után a mesterképzésben van lehetőség a specializálódásra, a mélyebb szakmai tudás megszerzésére. Az egyes mesterszakokra több irányból is be lehet lépni: az elvégzett alapszakkal azonos vagy attól eltérő területen is folytathatók a tanulmányok.

Szakirányú továbbképzések


Nemcsak doktoranduszként lehet a mesterszakokon megszerzett tudást elmélyíteni. Szakmai specializálódásra, elmélyülésre - és nem mellékesen új, bár nem felsőfokú végzettség megszerzésére - szolgálnak a szakirányú továbbképzések is.

Doktori képzés

Nevezhetjük akár az „oktatási piramis csúcsának" is. Ma már nemcsak az akadémiai tudósok utánpótlását jelentik a doktorandusz hallgatók, hanem sokan közülük a kutatás-fejlesztés területén dolgozva érnek sikereket a végzés után.

Felvételi hírek

Keresztféléves és általános eljárás, pótfelvételi. Egy évben legalább kétszer van lehetőség jelentkezni egyetemre, főiskolára. A kínálat és a szabályok böngészhetők testvérportálunkon, a Felvin, ahol számos szolgáltatás is a továbbtanulni készülők rendelkezésére áll: pontokat számolhatnak, statisztikákat böngészhetnek, sőt, az elhatározás megszületése után akár nyomban jelentkezhetnek is.

Felsőoktatási felvételi segítség

Az alap- vagy mesterdiploma megszerzése nem jelenti a felsőfokú tanulmányok végét. Már csak azért sem, mert a munkaerőpiacon hátrányba kerül az, aki nem tartja karban megszerzett tudását, nem követi figyelemmel a szakmája újdonságait.

Nyelvtanulás

Ma már minden pályakezdő diplomás számára nyilvánvaló, hogy a munkaerőpiacon alapvető elvárás az idegennyelv-ismeret. A nyelvtudás már nem kuriózum, nem emeli ki a pályázót a többi jelentkező közül. Áttekintjük, hol és hogyan érdemes nyelveket tanulni.

OKJ-képzések diploma után


Sikertelen első álláskeresés, pályamódosítás, továbbtanulás - néhány ok, hogy frissdiplomásként valamilyen államilag elismert OKJ-s tanfolyam elvégzésében keressük a megoldást. A képzési paletta és az árskála széles. Ugyanakkor nem minden képzés jelent automatikusan előre a karrierépítésben.