felvi.hu


Külföldön, önkéntesként


Ha tanulás, munkavállalás vagy kikapcsolódás céljából másik európai országba szeretnél utazni... Ha európai lehetőségeket, programokat keresel... Ha európai témákat érintő kérdésed vagy mondanivalód van, keresd az Európai Ifjúsági Portált!

Az Európai Ifjúsági Portál ideális kiindulópont lehet számodra, ha azon gondolkozol, hogy a tanulás közben időt szakítanál önmagad megismerésére is. Nyugaton már bevett gyakorlat, hogy felvételi jelentkezés előtt a fiatalok önkéntesként részt vesznek különféle külföldi programokon, környezetvédelmi vagy karitatív jellegű munkában ismerik meg képességeik és teljesítőképességük határait, érdeklődésük jellemzőit. Nem ülnek az osztályterem padjából közvetlenül az egyetemi padsorokba.

Ha követni szeretnéd a példát, és egy másik európai ország lenne a célpontod, az europa.eu/youth oldal hasznos információkat, híreket és vitatémákat kínál - egyszóval mindent, ami Európával kapcsolatos és a fiatalokat érdekelheti.

Megismerkedsz például a munkával kapcsolatos jogaiddal és lehetőségeiddel hazádban és külföldön. Tájékozódhatsz a foglalkoztatás támogatásáról, jogszabályokról, toborzási eljárásokról, önéletrajzzal kapcsolatos tippekről, munkavállalási engedélyekről, gyakorlati útmutatókról, vizsgákról és tanácsokról, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy sikeres legyél a kalandozásra szánt tanév során, a későbbekben pedig hatékonyabb lehess tanulmányaid tervezésében és munka világában.

Forrás: http://europa.eu/youth/index.cfm?l_id=HU