felvi.hu


Tapasztalatok külföldről


Most induló sorozatunkban olyan hazai diplomás fiatalokat mutatunk be, akik külföldön vállalnak munkát, mert úgy döntöttek, hogy nemzetközi környezetben hasznosítják a megszerzett tudásukat és képességeiket. Évről évre egyre többen döntenek úgy, hogy más országban is próbára teszik magukat, azonban csak az találhat magának kiemelkedően jó külföldi munkahelyet, aki jól beszél egy vagy két idegen nyelven, és a megpályázott álláshoz szükséges szakképzettsége is megvan. Nézzük, hogy  boldogultak a magyar fiatalok a nagyvilágban Londontól Dubai-ig!

Külföldi magyarok I.
Sorozatunk első részében két magyar lány mesél külföldi tapasztalatairól: Alíz Svájcba, Dia pedig Dubai-ba ment dolgozni. Mindeketten szembesülhettek azzal, hogy egy új ritmust és kultúrát kell megszokniuk. De hogy jutottak el idáig? Honnan jött az ötlet és a lehetőség, hogy a világ egy másik szegletében próbáljanak szerencsét? Erről faggatuk őket.

Külföldi magyarok II.
Tapasztalatok külföldről rovatunk következő részében egy korábban Londonban dolgozó fiatalt kérdeztünk a tapasztalatairól. Az álmai megvalósításához a ködös Albiont választó lány mesélt nekünk a kezdeti nehézségekről, a beilleszkedésről és az első munkahelyekről, valamint azt is megosztotta velünk, hogy miért érdemes belevágni egy külföldi életbe.

Külföldi magyarok III.
Sorozatunk harmadik részében egy olyan fiatal munkavállaló mesél tapasztalatairól, aki 
már két országban is dolgozott: először Hollandiában próbált szerencsét, majd átkelt a tengerentúlra, és az Egyesült Államokban helyezkedett el rövidebb ideig. Élménybeszámolója mellett ő is beszélt a külföldi munka előnyeiről és hátrányairól.

Külföldi magyarok IV.
Folytatjuk a külföldi munkavállalók tapasztalatait bemutató sorozatunkat: a negyedik részben ismét egy Angliában dolgozó fiatalt kértünk meg arra, hogy számoljon be a tapasztalatairól és az új munkakörnyezet előnyeiről és hátrányairól. Emese szerint a külföldi álláskeresésnél fontos, hogy az erősen kompetitív szakmákban valahogy kitűnjön a jelentkező a tömegből.