felvi.hu


Állásportálok


CareerJet

A Careerjet.hu álláskereső adatbázisban egy egyszerű kereséssel számos, különböző weboldalakon meghirdetett állást találhatunk egy helyen összegyűjtve, így nem kell az egyes oldalakra külön-külön ellátogatni. A keresést könnyíti, hogy kulcsszó, földrajzi elhelyezkedés és iparág szerint is lehet böngészni a hirdetések között. A CareerJet nemcsak magyar, hanem - országonkénti bontásban - külföldi álláslehetőségeket is kínál a kiszemelt célország adatbázisának honlapjára navigálva a látogatót (csak az adott ország nyelvén elérhetők az álláshirdetések).

CV Online

A CV Online az egyik legrégebben működő álláskereső oldal, amelyen kulcsszó, tevékenységi terület és a munkavégzés helye szerint is böngészhetünk a munkalehetőségek között, de emellett többféle, ingyenes szolgáltatást is igénybe vehet az oldalon regisztrált álláskereső. Ilyen például a saját profil létrehozása, a jelentkezések nyomon követése, az állásértesítők rendszerezése, de találhatók az oldalon CV- és motivációs levél minták, munkaerő-piaci hírek, álláskereséssel kapcsolatos legfrissebb trendek és tanácsok, valamint úgynevezett fizetés varázsló, mellyel bárki összehasonlíthatja fizetését másokéval.

Expressz

A hagyományos - korábban a nyomtatott változatáról ismert - Expressz hirdetési portál egyik aloldala, amely álláslehetőségeket tartalmaz. Számos szempont szerint kereshetünk a meghirdetett munkák között, például szakma, iparág és régió szerint, de a nyitóoldalon megtaláljuk a kiemelt állásajánlatokat valamint a gyakori keresések listáját is.

Frissdiplomás

A Frissdiplomas.hu kifejezetten pályakezdő diplomásoknak szóló állásajánlatokat gyűjt össze. Keresőjében a pozíció neve vagy a tevékenységi terület megadásán kívül van lehetőség részletes keresésre is, amellyel már város, munkaidő és az állás betöltéséhez szükséges nyelvtudás szerint is szűkíthetők a találatok. A honlap a munkalehetőségek mellett önismereti, karriertervezési tanácsokkal, álláskeresői hírekkel is segíti a frissdiplomásokat, valamint tippeket ad az álláskeresés technikájának elsajátításához, az önéletrajz elkészítéséhez, az állásinterjúra való felkészüléshez, illetve bemutatja az első munkanapok és beilleszkedés legfontosabb lépéseit is.

Jobinfo

A Jobinfo.hu álláskereső honlapon a kategória szerinti szűrés mellett a munkavégzés földrajzi elhelyezkedése vagy nyelvtudás szerint is kereshetünk a munkalehetőségek között, a részletes keresőben további szempontokat is megadhatunk. Az oldalon friss álláspiaci hírekkel és elhelyezkedési tanácsokkal is találkozhatunk.

Jobline

A Jobline a HVG 2000 óta működő álláskereső portálja, melyen a pályakezdőknek szóló munkalehetőségek külön összegyűjtve találhatók meg. Lehetőség van saját profil létrehozására, melyben elmenthetjük a kinézett álláshirdetéseket, a keresési feltételeinknek megfelelő, friss munkalehetőségekről értesítést kapunk. Az oldalon a karriertippek és munkaerő-piaci hírek között is böngészhetünk.

Jobmonitor

Egy könnyen áttekinthető, kifejezetten egyszerű álláskereső honlap, amelynek tájékoztatása szerint több tízezer munkalehetőséget gyűjt össze. Az állásokat tevékenység és térségek szerinti csoportosításban is megtaláljuk, de kulcsszavas kereséssel is böngészhetünk a meghirdetett pozíciók között.

Jobrapido

A többi álláskereső oldal ajánlatát gyűjti össze, nemcsak magyarországi, hanem külföldi munkalehetőségeket is találhatunk a jobrapido.hu oldalán. A honlap teljesen egyszerű, plusz szolgáltatásokat nem tartalmaz, kizárólag kulcsszó és a munkavégzés helye szerinti keresést végezhetjük el.

Közigállás

A kozigallas.hu a közszféra állásportálja: a közszférán belüli kormánytisztviselői, köztisztviselői és közalkalmazotti pályázatokat találhatnak itt az érdeklődő álláskeresők. A munkalehetőségek között szabadon kereshetünk, regisztráció után pedig lehetőség nyílik önéletrajzunk feltöltésére. A nyitóoldalon mindig látható a legfrissebb öt állás, az „Álláskeresés" menüpontra kattintva az összes meghirdetés elérhetővé válik, de lehetőség van részletes keresésre is. Az oldal ösztöndíjas moduljában pedig az összes, pályakezdő diplomások programjában résztvevő intézmény által meghirdetett ösztöndíjas pályázat megtekinthető.

Monster

A Monster a világ első állásportáljaként indult az Egyesült Államokban 1994-ben. Az oldalra látogatókat karrier tanácsok és álláskeresési stratégiák várják. Regisztráció után feltölthetjük önéletrajzunkat, amelyet kereshetővé tehetünk, tehát munkaadók is böngészhetnek az álláskeresők önéletrajzai között. Az általunk megadott álláskeresési feltételeket elmenthetjük, és ennek megfelelő legújabb állásokról értesítést kapunk, ha ezt kérjük. A munkalehetőségek között munkaadó, földrajzi hely és kategória szerint is kereshetünk.

Openjobs

Nem a hagyományos álláskereső portálok közé tartozik, mivel itt nincsenek álláslehetőségek, amelyek közül böngészhetnénk. Az openjobs.hu megfordította ugyanis a helyzetet, és ezen az oldalon a munkáltatók keresnek az álláskeresők önéletrajzai között számukra megfelelő munkaerőt. Ennek az úgynevezett passzív álláskeresésnek az előnye lehet, hogy csak azzal a vállalattal, céggel kerül kapcsolatba az ember, amelyik alkalmasnak találja az adott pozíció betöltésére. Az aktív munkakeresést kiegészíthetjük ezzel a lehetőséggel, illetve akkor ajánlott, ha van munkánk, de szeretnénk váltani, illetve, ha valamilyen okból - például nyaralás - nem tudunk aktívan kutatni a álláslehetőségek után.

Profession

A Sanoma Zrt. álláskereső portálja egyszerű felépítésű és folyamatosan frissülő tartalommal. A profession.hu az egyik legnépszerűbb álláskereső oldal az interneten. A nyitóoldalon szakterületi valamint munkavégzés helye szerinti felosztásban láthatók a hirdetések - megkönnyítve ezzel a keresést a honlapon. Külön csoportban is megtalálhatjuk, és így egy kattintással elérhetjük a részmunkaidős és pályakezdő munkalehetőségek listáját. Ezen az oldalon is feltölthető önéletrajz, illetve elmenthetők a kinézett állások és a keresések.

TopJob

A TopJob a CV Online-nal együttműködve üzemelteti honlapcsaládját, amelynek központi oldalára érkezve legelső lépésként ki kell választanunk azt a megyét, ahol állást keresünk. Ezt követően irányít minket a rendszer a megfelelő aloldalra (budapestjobs, jaszjobs, hevesjobs stb.), amelyen szakterületi kategóriák és városok szerint is keresgélhetünk az adott megyében betölthető álláshirdetések között.

Workania

Áttekinthető, egyszerű felépítésű portál. Plusz szolgáltatásokat is igénybe vehetünk az oldalon (online önéletrajz sablon, fizetés áttekintő, állás fórum, karrier tanácsadás, állásértesítő). Pozíció és régió szerint szűkíthetjük a megpályázható állások listáját, a gyakornoki állások és a diákmunkák pedig külön gyűjtve találhatók.

Workline

A workline.hu is az egyszerűbb felépítésű, kicsit régimódi oldalak közé tartozik. Szakterületi keresés mellett részletes kereséssel is böngészhetünk az oldalon elérhető állásajánlatok között. Különleges vagy speciális szolgáltatásokat nem találhatunk a honlapon.