felvi.hu


Állami álláskeresési szolgáltatások


Europass

Az Europass egy olyan dokumentumcsaládot takar, amely végzettségeink, oktatásban és képzésben szerzett szaktudásunk, készségeink bemutatására, munkavállalás esetén a munkaadók tájékoztatására tudunk használni egész Európában. Öt dokumentumból áll, amelyből kettőt mi magunk tölthetünk ki (önéletrajz, nyelvi útlevél), további hármat (oklevélmelléklet, bizonyítvány-kiegészítő, mobilitási igazolvány) pedig különböző intézmények bocsátanak rendelkezésünkre.

Hivatalos munkaerő-piaci helyzetkép

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján rendszeresen publikálják az aktuális, hivatalos munkaerő-piaci statisztikákat. Az érdeklődők a „Havi gyorsjelentés" menüpontot választva megtalálhatják az elmúlt hónapok (és évek) adatait a munkanélküliek és a pályakezdő álláskeresők számáról és annak változásáról.

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján külön, az álláskeresőknek szóló információkat tartalmazó aloldal található. Itt képzés- és álláskeresőt, valamint külföldi munkalehetőségekről szóló tájékoztató is elérhető. Ezek mellett az álláskeresőként való regisztrációról, az ellátásokról és támogatásokról is számos leírást és információt olvashatunk.

Nemzeti Pályaorientációs Portál

Ezen a portálon többféle szolgáltatás érhetnek el a fiatalok, a többi között foglalkozás kereső, végzettség kereső, foglalkozás leírások, önismereti kérdőívek és kereseti adatok. A tanulás és munka világával kapcsolatban is számos hasznos leírást, adatot és információt találhatunk a pályaorientációs honlapon.

Regionális és fővárosi munkaügyi központok

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján egy kereső segítségével megtalálhatjuk a munkaügyi központok kirendeltségeinek elérhetőségeit. A megye és a szervezeti egység kiválasztásával szűkíthetjük a találati listát.