Felvi fórum
|
Kedves Fórumozó! A Felvi fórumán elhangzó információk, vélemények és bejegyzések nem képezik részét az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. hivatalos tájékoztatásának, az itt megjelenő információk a felsőoktatási felvételi eljárás során sem az Oktatási Hivatal, sem a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, sem a bíróság előtt nem képeznek hivatkozási alapot. |
Mi leszel nemzetközi tanulmányok szakértőként?
| SquallLeonhart | 2011.08.31 14:10 |
|
Kb. 0 értelme van, esetleg a város elhelyezkedéséből adódóan ha tudsz románul/ukránul/szlovákul, akkor itt tudsz specializálódni, de még így is necces a diploma valódi értéke. A szak ugyanis önmagában egy nagyon nagy humbug, a nagy intézmények (Corvinus, ELTE) hallgatói is csak azért tudnak elhelyezkedni, mert az egyetem presztízse máig töretlen a munkaadók előtt. |
|
| válasz erre | előzmény: latorcs |
| latorcs | 2011.08.04 12:06 |
|
sziasztok |
|
| válasz erre | |
| manutd07 | 2009.04.29 11:07 |
|
Köszi az infót! |
|
| válasz erre | előzmény: Cortez_Corleone |
| Cortez_Corleone | 2009.04.28 21:39 |
|
"Ha elvégzem, lehetek diplomata ezzel a képesítéssel?" |
|
| válasz erre | előzmény: manutd07 |
| manutd07 | 2009.04.28 12:07 |
|
Sziasztok! |
|
| válasz erre | |
| törölt felhasználó | 2009.03.21 10:45 |
|
Kérdésre válasz ... - nem sok |
|
| válasz erre | |
| törölt felhasználó | 2009.02.25 20:57 |
|
A szomszéd srác nyáron végzett dékáni dicsérettel, angol,német ,francia nyelvtudással (angol-német felsőfok). Bécsben próbálkozott állást keresni de csak egy -egy nemzetközi rendezvényen kapott alkalmi munkát. Most jött haza, tolmácsként dolgozik 2500,-Ft/óráért. de ez is szülői kapcsolatok útján. |
|
| törölt felhasználó | 2008.10.21 15:22 |
|
kezdek félni :D |
|
| Cortez_Corleone | 2008.10.18 18:38 |
|
\"Nagykövetnek lenni meg sajnos tényleg csak kapcsolati úton lehet az ember, de abba bele kell születni sajnos, viszont nagykövetségen dolgozni lehet, hogy lehet ezzel.\" |
|
| válasz erre | előzmény: törölt felhasználó |
| törölt felhasználó | 2008.10.12 17:11 |
|
Én nem azért, hogy elszomorítsak bárkit de az egyik ismerősöm lassan végzős a szakon(corvinus) és szerinte nem ér túl sokat, illetve mondta, hogy ha újra kellene felvételiznie külföldön kezdené, nagy előnyként viszont azt mondta, hogy ki lehet menni külföldre 1-1 évet az Erasmussal(ő volt is kint kétszer is). |
|
| válasz erre | |
| törölt felhasználó | 2008.09.27 20:37 |
|
a BCE-n tanulsz???? én szorítok, csak engem meg vegyenek fel oda jövőre :D |
|
| törölt felhasználó | 2008.09.06 13:21 |
|
akkor úgy néz ki, elég sürgősen kell kezdenem kiépíteni a kapcsolataimat!!! én most kezdem a nemzetközi tanulmányok szakot! a cél,h nagykövet, diplomata legyek Spanyolországban (Barcelona)!!! szorítsatok,h sikerüljön! ;) |
|
| válasz erre | előzmény: tinke77 |
| tinke77 | 2008.03.01 22:51 |
|
És van egy olyan érzésem, hogy a nemzetközi tanulmányok MA szak is nagyon, de nagyon hasonló a nemzetközi kapcsolatok szakreferens szakhoz. |
|
| válasz erre | előzmény: tinke77 |
| tinke77 | 2008.03.01 22:46 |
|
Én nemzetközi kapcsolatok szakreferensnek (a nemzetközi tanulmányok lett az utódja) tanultam, EU tanulmányok szakirányon. |
|
| törölt felhasználó | 2008.02.05 08:16 |
|
Szia! |
|
| törölt felhasználó | 2007.12.30 21:32 |
|
Írtad, hogy csak a BCE-n érdemes ezt a szakot tanulni. Ehhez lenne egy kérdésem, mivel nincs mi alapján véleményt alkotnom. Az ELTE Társadalomtudományi Karán a 6 féléves 'társadalmi tanulmányok BA' után lehet menni 'nemzetközi tanulmányok MA'-ra, ami 2 féléves. Akkor ez rosszabb/kevésbé keresett, mint a BCE-n? |
|
| válasz erre | előzmény: exnt |
| exnt | 2007.08.22 23:59 |
|
No a következőket mondanám: |
|
| válasz erre | előzmény: MESTEREH |
| OFIK-admin | 2007.08.22 14:11 |
|
A nem releváns, személyeskedő kommenteket moderáltam. |
|
| válasz erre | |
| MESTEREH | 2007.08.22 00:14 |
|
BDF-es nemzetközi tanulmányok szakértő (nem nemzetközi tanulmányi szak, hanem szekértő a 2 nem más?) |
|
| MESTEREH | 2007.08.22 00:13 |
|
Nem a BCE-re gondoltam, hanem a BDF-re. |
|
| exnt | 2007.08.22 00:03 |
|
|
|
| válasz erre | előzmény: MESTEREH |
| MESTEREH | 2007.08.18 13:27 |
|
-Mi leszel nemzetközi tanulmányok szakértőként? |
|
| válasz erre | |
| törölt felhasználó | 2007.07.27 01:38 |
|
Ahogy olvasgattam a felvis fórumot, láttam,hogy sok a kételkedő a szak iránt (én a BDF-en tanulom), néhányuk csalódott, és vannak, akik csak felvágásnak tartják az egészet. Szóval mik leszünk? Egy újabb, Marika néni és Józsi bácsi számára ismeretlen "szakemberek", akik üres frázisokkal dobálóznak, kutatják a világot, amelyről írnak egy tanulmányt porfogónak,mert senki sem olvassa... Vagy esetleg alkotunk is valamit, és egy picit talán változtatunk a környezetünkön, hogy jobb legyen...? Vagy esetleg kreatívan részt veszünk az üzleti/politikai világban és felpörgetjük a gazdaságot...? |
|
| válasz erre | |